Dutch Top Foals Sales Buy your talent for the future here!
Dutch Top Foals Sales
Chaplin (v.Verdi TN) Winners Longines Global Championships Tour Mexico City 2017
Chaplin (v.Verdi TN)
Asgard's Ibiza (v.Desperado) Approved at Oldenburg & Hannover
Asgard's Ibiza (v.Desperado)
Entertainer (v.Warrant) KWPN Approved + 7th WK Lanaken
Entertainer (v.Warrant)
High Shutterfly (v.Sir Shutterfly) KWPN approved + Vicechampion KWPN Stallion Show 2015
High Shutterfly (v.Sir Shutterfly)
Farzana Twofold Dutch champion - finalist 7yo World Breeding Championships
Farzana
Midnight Dream Electron x De Niro
Midnight Dream
Marcella Chapeau TN x Verdi - champion CK Gelderland
Marcella
Magnifico Eickenrode Harley VDL x Indorado - Champion Terschuur
Magnifico Eickenrode
Mon Apache Apache x Undigo - vice champion Flevoland
Mon Apache
Mark Glock's Toto Jr x Houston - vicechampion Terschuur
Mark
Maestro CC Habanna x Prestige VDL - vice champion North-Holland
Maestro CC
Mister Red Texel Daily Diamond x Jazz
Mister Red Texel
 
 

Dutch Top Foals Sales

Buy your top talent for the future here!
See you next year : Wednesday September 6th, 2017
Catalogus 2017

News

 • 16Aug
 • 4 veulens uit collectie kopplaatsing op afstammelingenkeuring

  Gisteren werd op de KWPN Kampioenschappen de afstammelingenkeuring gehouden. 34 hengsten toonden minimaal zes en maximaal tien veulens, per hengst werd de beste nakomeling gehuldigd. Een totaal van acht veulens uit de 2017 collectie van Veulenveiling Midden-Nederland mocht zijn opwachting maken en het was duidelijk dat zij de toets der kritiek zeer goed konden doorstaan.

  Van de Etoulon-zoon Insider VDL werd het hengstveulen Monte Verdi getoond, die werd gefokt door B.A.M. Booijnk te Luttenberg. Monte Verdi komt uit Evita elite IBOP-spr sport-spr PROK (v.Numero Uno) een IBOP- topscoorder en 1.35m springpaard. Grootmoeder elite pref prest sport-spr prok acteerde ook op dit niveau en ook de verdere moederlijn is doordrenkt van predicaten toegekend op eigen prestaties en de sportprestaties van nakomelingen uit deze lijn. Dat Monte Verdi niet alleen genetisch interessant is, maar ook zelf talent toont, werd in Ermelo nogmaals duidelijk: goed ontwikkeld, fraai van type en zeer goed bewegen in zowel draf als galop met veel souplesse. Hij werd dan ook verkozen tot kampioen van de Insider VDL-veulens. 

  Van Malibu TN verschenen twee geselecteerde veulens in de baan. De kop plaats was voor het merrieveulen Morsina van fokker M. van Heel te Wijchen. Fraai gemodelleerd, zeer veel uitstraling en in beweging zeer veel balans, was het commentaar. Morsina is gefokt uit Corsin 2 ster IBOP-spr prok v.Corrado I, de volle zus van de Zangersheide gekeurde hengst Con Corrado. Malou Warina F was de tweede Malibu TN-nazaat welke werd getoond. Dit merrieveulen van fokker Florijn Paarden te Geesteren werd sterk bespierd en zeer correct bevonden en toonde een zeer goede galop met veel balans. Dit merrieveulen komt uit Warina (v.Indoctro) die met 85 voor reflexen ster werd gemaakt, al een 1.40m paard bracht en de halfzus is van de internationale sport- en fokhengst Larina. Als we even verder kijken wordt het al snel duidelijk dat we hier te maken hebben met een bijzonder prestatiefamilie. 

  Marcella, de kampioene van Gelderland, liet zich wederom zeer goed zien, fraai van type, lang gelijnd zeer goede draf en galop. Het fokproduct van J.Saaltink te Laren is een nakomeling van Chapeau TN en komt uit een Verdi-dochter die halfzus is van meerdere Grand Prix springpaarden. Van de hengst Heart Touch werd Maximum Quality het fokproduct van J.Wilmink te Oud Gastel gepresenteerd. Zij is ook goed door ontwikkeld, zeer goed van type en in draf en galop ruim voldoende ruimte en een goed achterbeen gebruik. Maximum Quality komt uit Equality elite IBOP-spr sport-spr prok (v.Cardento). 

  Mastermind JB behaalde de kop plaats bij de nakomelingen van Hernandez TN. Als fokker staat J.M.Breukink te Brummen te boek. Een zeer opvallend hengstveulen, fraai type, hoogbenig en zeer goed bewegen. Aan moederszijde vinden we het bloed van Silvio I. Ook Mr.Matcho kon de toets der kritiek goed doorstaan. De combinatie Hernandez TN x Tangelo van de Zuuthoeve is goed ontwikkeld, zeer goed van type en beweegt met een goede balans. De fokkers zijn J.J.Ilbrink & J.h.Ilbrink-Lueks te Barchem en fokte dit hengstveulen uit reservekampioen op het NK vrijspringen Valleiroos elite prok v.Tangelo van de Zuuthoeve. 

  In de dressuur richting verscheen de reserve-kampioen van Noord-Holland in de baan. Maestro CC is een imponerende verschijning, veel hengsten uitdrukking, fraaie voorhand en zeer sterk draven en galopperen. Hij is gefokt door C.A.J. van Diemen te Heerhugowaard uit Affidavit elite pref IBOP-dr PROK (v.Prestige VDL). 

  Aanstaande vrijdag vindt de Nationale Veulenkeuring plaats, daar zullen enkele bovengenoemde veulens opnieuw hun opwachting maken, alsmede Mon Apache (v.Apache), Mark (v.Glock’s Toto Jr) en Magnifico Eickenrode (v.Harley VDL)

  Hernandez x Silvio I b
  Foto: Mastermind JB (v.Hernandez)

 • 14Aug
 • Grenadier Volo Brits kampioen

  Grenadier Volo has done it again!

  Op de Britse Nationale Kampioenschappen wisten Chloe Reynolds en haar Numero Uno-nakomeling Grenadier Volo wederom indruk te maken. De winst betekent een hattrick voor de bruine ruin, hij werd eerder al nationaal kampioen als vier- en vijfjarige. Bij de zesjarigen heeft dit prestigieuze kampioenschap de naam 'Big Star Championships' gekregen. Dit is vernoemd naar voormalig winnaar van deze rubriek Big Star onder Nick Skelton en daarmee verkeert Grenadier in goed gezelschap. Dit jaar werd de titel dus wederom op naam geschreven van een Nederlands gefokt paard, als fokker staat J. Lutke Willink uit Geesteren te boek, die hem de stamboek naam Grenadier v/d Vrendt meegaf. In 2011 geboren en datzelfde jaar geveild op Veulenveiling Midden-Nederland.

  Chloe Reynolds was blij met het kampioenslint: "Voor mijn gevoel was het een behoorlijk parcours vandaag en hij sprong zo goed. Toen ik de barrage in kwam, zag ik wel dat het een parcours was die met respect diende te worden behandeld omdat er een paar lastige draaien in zaten. Grenadier is zo'n goed paard met het hart van een leeuw, iedere keer dat hij de ring in gaat, doet hij zijn uiterste best. Ik ben super blij met het resultaat vandaag!"

  Ook op zoek naar een toekomstige topper? Mis het niet, 6 september is uw kans!

  eng
  At the British National Championships Chloe Reynolds and her Numero Uno-offspring Grenadier Volo made a big impression once again. Their win means a hat trick for the bay gelding, as he became national champion as a four-year-old and five-year-old as well. The 6-year-old class got renamed to the Big Star Championships, named after previous winner Big Star and Nick Skelton. This year another Dutch bred horse obtained the title, bred by J. Lutke Willink in Geesteren, his studbook name is Grenadier v/d Vrendt. Born in 2011, he was sold in the same year at the Dutch Top Foals auction in Lunteren.

  Chloe commented: “I felt it was a decent course today and he jumped it so well. Coming into the jump off I felt the course needed to be treated with respect as there were a few tight turns. He’s such a good horse with the heart of a lion, he tries his best every time he goes into the ring. I am so pleased with our result today.”

  Also looking for your talent for the future? September 6th is your chance!
   

  GrenadierVolo-2017bigstarchampion
  Foto (C) British Showjumping