Toto Jr-zoon Ticino naar Sönke Rothenberger

Enkele dagen voor de verwoestende brand op Gestüt Erlenhof van familie Rothenberger kocht Sönke de driejarige hengst Ticino (Toto Jr. x Jazz) aan. De KWPN-gefokte donkere vos is goedgekeurd voor Oldenburg en Westfalen en is de eerste in Duitsland gestationeerde zoon van Toto Jr. In 1939 werd de invloedrijke volbloedhengst Ticino (Athanasius x Aditi) geboren op Gestüt Erlenhof, dus de naam voorspelt veel goeds.

 

“Misschien is hij het licht aan het einde van de tunnel. Ik kocht deze hengst enkele dagen voor de brand. Godzijdank hebben we hem bij Beatrice Buchwald op Hengststation Hofrogge gestationeerd en hoefde hij niet te ervaren wat wij wel hebben meegemaakt”, schrijft Rothenberger op Instagram.

Lucardo D'N Hop

Ticino werd door Jan Hoppenbrouwers uit Waalwijk gefokt uit de Jazz-dochter Penelope en kreeg daar de naam Lucardo D'N Hop mee. Uit de moederlijn komen meerdere nationale spring- en dressuurpaarden, waaronder internationaal Lichte Tour-paard Dutch Discovery. Een zoon van Tuschinski die werd gefokt uit de volle zus van Penelope. 

Gummy

Fokker Jan Hoppenbrouwers: "Eigenlijk ben ik meer een springpaardenfokker, maar ik rijd zelf dressuur. Van Penelope heb ik al eerder een fijn veulen in Lunteren geveild en ze heeft al meerdere nakomelingen gegeven die succesvol zijn in de sport. Het is een echte Jazz-merrie met veel uitstraling. Ticino was als veulen ook al opvallend. Hij liep altijd met kwaliteit. Dat zweefmoment en veel gummy vind ik belangrijk in een paard. Je ziet dat de ruiter nu ook niks hoeft te doen, hij loopt van nature al op een fijne manier." De selectiecommissie van Veulenveiling Midden-Nederland zag dat ook direct en was erg blij om het veulen in 2016 toe te voegen aan de collectie. "Het is natuurlijk super om te zien dat deze hengst op een goede plek terecht komt, waar hij alle kansen krijgt. Dat is voor het paard, voor de merrielijn en voor mij als fokker ontzettend waardevol," besluit Jan Hoppenbrouwers. 

Ticino laat op onderstaand filmpje zien alles in zich te hebben om een toekomstige topper te worden:

video-iconVIDEO Tincino

eng Click here to read this article in English

ticino trab 370x370-370x370

Lees meer... →
06 Mar 2019

Brons voor Farzana op KNHS Indoorkampioenschappen

De zestienjarige Shanna Baars wist dit weekend hoge ogen te gooien in de Junioren klasse op de KNHS Indoorkampioenschappen. De getalenteerde amazone maakt bij de pony's deel uit van het A-kader en heeft sinds vorig jaar een troef voor de toekomst in handen: de Ampère-dochter Farzana G. Dat de toekomst er rooskleurig uitziet voor deze combinatie, bleek wel uit de sterke, harmonieuze proef die ze neerzette. Het resultaat loog er ook niet om: brons bij de Junioren!

Farzana G werd gefokt door M.G.M. Gerner uit Marienheem en als veulentje geveild in Lunteren. Ze liet al op jonge leeftijd van zich spreken en behaalde top resultaten op de keuring en in de dressuurring, met een finaleplaats op het WK Jonge Dressuurpaarden als één van de hoogtepunten.

Lees meer... →
03 Mar 2019

Guesssina Fries Kampioen ZZ

Afgelopen weekend pakte topduo Hester Klompmaker en Guesssina (v.Zirocco Blue VDL) de winst in het Fries Kampioenschap klasse ZZ. De Zirocco Blue-zoon wist regionale titel ook al eens in de klasse M te behalen. Guesssina werd gefokt door Jannie Hiemstra uit Garijp en is een halfbroer van Klompmaker's voormalige troef Djumpsina SFN. 

eng
Hester Klompmaker and Guesssina (s.Zirocco Blue VDL) grabbed the victory at the regional championships of Friesland in the class ZZ (1.35m) this weekend. The chestnut gelding already collected such a ribbon when he won the M-class two years ago. Guesssina was bred by Jannie Hiemstra of Garijp and is the halfbrother of Klompmaker's previous star Djumpsina SFN. 

Guesssina-FRIESKampioen-HKlompmakerFoto (C) social media Hester Klompmaker

Lees meer... →
19 Feb 2019

High Shutterfly wint finale KWPN Hengstencompetitie

Middels een zinderende barragerit wist High Shutterfly onder Lennard de Boer zojuist de dagzege van de KWPN Hengstencompetitie klasse Z/ZZ te grijpen. Met deze toprit sprokkelden ze ook kostbare punten bijeen voor de algehele einstand: de atletische hengst werd na zijn individuele ereronde ook als reservekampioen gekroond in de competitie. 

High Shutterfly (mv.Chin Chin) was in 2015 de eerste Sir Shutterfly-zoon werelwijd die werd goedgekeurd. Zijn eerste veulencollectie viel positief op en inmiddels laat de hengst ook van zich horen in de springring. High Shutterfly (ex. Horido) is gefokt door G.J. Kappert uit Geesteren en werd op Veulenveiling Midden-Nederland aangekocht door hengstenhouder Lauw van Vliet uit IJsselstein. 

High-Shutterfly-dagwinnaar-klasse-Z-768x533Lennard De Boer & High Shutterfly (C) Jacquelien van Tartwijk voor Paardenkrant

Lees meer... →
31 Jan 2019

Lay Out aangewezen en 4de in KWPN kampioenskeuring

De grootramige bruine Verdi-zoon Lay Out (uit Vallei Roos prok elite v.Tangelo van de Zuuthoeve), gooide hoge ogen op de KWPN Stallion Show in Den Bosch. Met bijzonder veel macht en lossigheid maakte hij indruk op zowel de jury en het publiek. De doorverwijzing naar de derde bezichtiging en vervolgens de aanwijzing voor het Verrichtingsonderzoek kwam dan ook niet als een verrassing, maar het kampioenskeuring-ticket vormde de kers op de taart. De beste zeven hengsten mochten zich vanmiddag nog één keer opstellen en Lay Out werd hierbij op een eervolle vierde plaats gezet. 

Veulenveiling Midden-Nederland wil de fokkers J.J. Ilbrink and J.H. Ilbrink-Lueks uit Barchemen eigenaar J. van Meever uit Meerkerk van harte feliciteren met dit fantastische resultaat!

252-LAY-OUT-VERDI-xTANGELO-VAN-DE-ZUUTHOEVE

Foto (C) Jacquelien van Tartwijk voor de Paardenkrant

Lees meer... →
31 Jan 2019

5 VVMN hengsten door naar Den Bosch

Niet minder dan tien hengsten die als veulen werden verkocht op Veulenveiling Midden-Nederland mochten aantreden in de eerste bezichtiging in Ermelo. Een mooi teken van vertrouwen en geloof van hun eigenaren. De hengstenkeuringscommissies nodigden 5 hengsten uit voor de tweede bezichtiging in Den Bosch. 

De eerste die een ticket verdiende was Lay Out, een nakomeling van Verdi TN uit Vallei Roos prok elite (v.Tangelo van de Zuuthoeve), gefokt door J.J. Ilbrink and J.H. Ilbrink-Lueks, Barchem en in eigendom van J. van Meever uit Meerkerk. 

252-Verdi-x-Tangelo-van-de-Zuuthoeve-1Lay Out v.Verdi

Diezelfde dag werd ook Lambrusco W , een zoon van Ustinov uit Gunanita prok elite ibop-spr (v.Corland), gefokt door de Fanita Hoeve uit Zwartebroek, doorverwezen naar de tweede bezichtiging.

LambruscoW-Ustinov-CorlandLambrusco W v.Ustinov

Last but not least, verscheen Los Limbos op de nakeuring om aldaar ook een uitnodiging te bemachtigen. Los Limbos is een aanparing van Gullit HBC en de elite ibop-spr d-oc merrie Davella (v.Cartano). De bruine hengst werd gefokt door Tim Koch uit Bergen op Zoom en is in eigendom van de HBC Stal te Boijl. 

H-166-Guillit-HBC-x-Cartano90-1Los Limbos v.Gullit HBC

In de dressuurring wisten twee hengsten te promoveren. Op de eerste dressuurdag was het Leonardo da Vinci GBL, een zwartbruine zoon van de preferente Johnson uit Vicky Louwra, een stermerrie van de preferente Ferro. Deze hengst werd gefokt door Gebroeders Lohuis uit Nijverdal en is in eigendom van Houwen Sporthorses B.V. te Wanssum en van J. van Meever uit Meerkerk. 

524-Johnson-x-Ferro-2Leonardo Da Vinci GBL (v.Johnson)

De volgende morgen stapte Leonardo AF de ring binnen. De donkerbruine hengst is een nakomeling van Desperado uit Gina prok elite ibop-dr (v.Florencio). Leonardo AF is gefokt door L. van Aaken uit Wintelre en is een halfbroer van de eveneens in Lunteren geveilde Kingston AF (v.Spielberg), die vorig jaar werd aangewezen. De Desperado-afstammeling is in eigendom van A. van de Tillaart uit Zijtaart, NWC JP Lommers uit Sint-Oedenrode en P. Kuijpers uit Nuenen. 

H-348-Desperado-x-Florencio-3Leonardo AF v.Desperado

 

Veulenveiling Midden-Nederland feliciteert fokkers en eigenaren met dit prachtige resultaat. Op naar Den Bosch!

Foto's (C): Melanie Brevink en Jacquelien van Tartwijk voor de Paardenkrant / Horses.nl 

Lees meer... →
11 Dec 2018

Cheque Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting uitgereikt

Vandaag heeft de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting de waardecheque van €2150,- mogen ontvangen. Dit mooie bedrag werd opgehaald middels de veiling van twee prachtige schilderijen, beschikbaar gesteld door Astrid van Doorn van iCreative, zij mocht de cheque dan ook overhandigen aan Trudy van de Veen, NCFS fondsenwerver acties en evenementen. De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting zet zich ondere andere in voor meer onderzoek naar deze nog ongeneeslijke ziekte. In de laatste twee decennia is de leeftijdsverwachting aanzienlijk gestegen dankzij nieuwe medicijnenen en verbeterde behandelingen voor kinderen. 

Wenst u meer informatie of  wilt u ook uw steentje bijdragen aan deze stichting? Kijk dan op www.ncfs.nl 

NCFS-cheque-TrudyvandeVeen-smallVlnr: penningmeester Dick Bos, voorzitter Joop van Wessel, Astrid van Doorn en Trudy van de Veen

Lees meer... →
04 Dec 2018

High Shutterfly 2de in Hengstencompetitie Z/ZZ

Een voortreffelijke start van de hengstencompetitie voor High Shutterfly. Onder zijn nieuwe ruiter Lennard de Boer, legde de zesjarige zonder enige moeite tweemaal een foutloze omloop over 1.30m hoogte af. De Blom Hengstencompetitie in Kronenberg werd op naam geschreven door de altijd snelle Jur Vrieling en Heineken VDL, maar de Boer en zijn nieuwe troef High Shutterfly zat hen met een verschil van slechts 0.33 seconden wel heel dicht op de hielen. Dat belooft nog een spannende strijd in Ermelo en Zuidbroek en natuurlijk tijdens de ontknoping in Den Bosch! 

High Shutterfly (mv.Chin Chin) was in 2015 de eerste Sir Shutterfly-zoon werelwijd die werd goedgekeurd. Zijn eerste veulencollectie viel positief op en inmiddels laat de hengst ook van zich horen in de springring. High Shutterfly (ex. Horido) is gefokt door G.J. Kappert uit Geesteren en werd op Veulenveiling Midden-Nederland aangekocht door hengstenhouder Lauw van Vliet uit IJsselstein. 

VIDEO:

YouTubelogohttps://www.youtube.com/watch?v=eax3YxCSLDA&

HighShutterfly-LennardDeBoer-BlomHC2018-small
Lennard De Boer & High Shutterfly (C) www.lauwvanvliet.nl

Lees meer... →
24 Nov 2018

NMK-merrie Klivia (v.De Niro) elite na sterke IBOP

De driejarige Klivia is 10 november geslaagd voor haar IBOP in Berlicum. De De Niro-dochter ontving in totaal 77,5 punten, waaronder een 8 voor de stap en souplesse en een 8.5 voor de rijdbaarheid. Klivia werd hierbij voorgesteld door Joyce van Opbergen. In 2015 werd fokproduct van René Franssen uit Boven Leeuwen geveild op Midden-Nederland en ze is inmiddels in eigendom van Stoeterij Turfhorst te Wezep. Afgelopen zomer werd Klivia voorgesteld op de stamboekkeuring in Ede alwaar zij 75 punten voor exterieur en 80 punten voor beweging in ontvangst mocht nemen. Op de Centrale merriekeuring in Ermelo werd ze voorlopig keur verklaard en op de Nationale Merriekeuring behaalde ze een eervolle plaats in haar groep. Middels de mooie punten voor haar IBOP en de verworven PROK en D-OC-predikaten draagt Klivia dus nu ook het elite predikaat. 

37bKlivia
Klivia (De Niro x Zhivago) als veulen

Lees meer... →
13 Nov 2018

Guesssinaa wint GMB Laag Soeren

Hester Klompmaker won afgelopen weekend de GMB proef voor zes- en zevenjarigen in Laag Soeren. Zij zadelde hiervoor de Zirocco Blue VDL-nazaat Guesssina, die in 2011 werd verkocht op Veulenveiling Midden-Nederland en is gefokt door Jannie Hooghiemstra uit Garijp. Guesssina is een halfbroer van Klompmaker's voormalige toppaard Djumpsina SFN. Guesssina heeft dit jaar al meerdere (inter)nationale overwinningen op naam geschreven en mag deze dus aan zijn palmares toevoegen. 

Guesssina-HesterKlompmaker2018Foto (C): FB Hester Klompmaker

Lees meer... →
07 Nov 2018

Gouden KWPN-speld voor Dirk Reijne

Afgelopen zaterdag organiseerde KWPN Regio Noord-Holland een waarderingsshow voor inspecteur Dirk Reijne. Na 36 jaar zal hij eind dit jaar terugtreden als inspecteur. Voor zijn jarenlange inspanningen kreeg Dirk Reijne uit handen van KWPN-bestuurslid Egbert Schep de gouden KWPN-speld uitgereikt.

Begin jaren '80 werd hij inspecteur van regio Noord-Holland en tot de dag van vandaag voert hij deze taak nog steeds uit. Inmiddels is hij ook al vijftien jaar inspecteur van regio Zuid-Holland, heeft hij van 2003 tot en met 2011 zitting genomen in de herkeuringscommissie van het Gelders paard en is hij ruim zes jaar inspecteur geweest van regio Gelderland. De interesse voor fokkerij zit Dirk in het bloed, maar die belangstelling gaat veel verder dan alleen paarden. Zijn activiteiten als schapeninspecteur en inspecteur van het runderstamboek Blonde d’Aquitaines droegen eraan bij dat Reijne in 2012 onderscheiden werd als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en vanaf nu is hij ook in het bezit van de gouden KWPN-speld.

Het bestuur van Veulenveilling Midden-Nederland wil Dirk Reijne van harte feliciteren met deze welverdiende gouden speld! 

Dirk Reijne KWPN-speldBron: KWPN , foto: Marielle Dekker Fotografie

Lees meer... →
29 Oct 2018

Entertainer 2de in Grand Prix Kronenberg

De KWPN-goedgekeurde Entertainer greep onder Michel Hendrix vandaag de tweede plaats in de Grote Prijs op De Peelbergen. Het publiek werd met een 15-koppige barrage getrakteerd op een ware strijd. De Portugees Rodrigo Giestiera Almeida en zijn twaalfjarige Gc Chopin's Bushi zetten als eerste starter een zeer scherpe tijd neer. Hendrix en de negenjarige Warrant-zoon mochten als laatste de ring betreden en maakte het spannend! De combinatie galoppeerde razendsnel door het verkorte parcours en liet hierbij alle balken in de lepels liggen, maar moest slechts een fractie van een seconde toegeven op Almeida. Entertainer werd eerder dit weekend al vierde in de 1.45m rubriek en Michel Hendrix toont zich tevreden: “Ik heb Entertainer nog niet zo heel vaak echt op snelheid gereden in een barrage, maar hij heeft zich het laatste jaar geweldig ontwikkeld”

Hendrix vertelt verder: “Hij heeft veel nul rondes gelopen en laten zien dat hij tot op 1.50m niveau goed in het werk gegroeid is. Dat het vandaag een thuisconcours betreft, waar weer veel publiek was voor de Grote Prijs is extra mooi. Als een rubriek veel toeschouwers trekt, brengt dat voor de ruiters extra sfeer en spanning met zich mee. En het wordt ten zeerste gewaardeerd dat de mensen toch steeds weer de moeite nemen om te komen kijken”.

Entertainer werd gefokt door R. Kouwenhoven uit Oldemarkt en als veulen onder de naam Exeo Fortuna verkocht op Veulenveiling Midden-Nederland. 

michel-hendrix-entertainer-de-peelbergenBron/Foto: De Peelbergen, Eva van den Adel

Lees meer... →
28 Oct 2018

Nederlands kampioen klapstuk Veulenveiling Midden-Nederland 2018

Ten overstaande van een uitverkochte VIP-loge kwamen vanavond bijna 70 veulens onder de hamer van veilingmeester Johan Wilmink. De verwachtingen waren hooggespannen voor de Nederlands Kampioene en Nina Ricci maakte ze waar. Het donkere merrieveulen danste door de baan en mag voor 37.000 euro een nieuwe stal betrekken. 

Nina Ricci (Franklin x Uphill, f: M.R. & A.R. van Norel, Epe) zweefde de baan binnen met het in Ermelo verdiende kampioenslint om haar nek. Toen de teller pas bij 37.000 euro stopte, werd het duidelijk dat ze ook het veilingtopper lint aan haar verzameling mag toevoegen. Mercedes Verweij is de kersverse eigenaresse. “Een mooie investering voor mijn dochter, want die kan beter rijden dan ik,” grapt haar vader. De getalenteerde amazone runt de naar haar vernoemde Mercedeshoeve, wat te zijner tijd ook het nieuwe onderkomen zal worden voor Nina Ricci.De nummer drie van de Nationale Veulenkeuring in Ermelo, Nyandro JZ (Geniaal x Jazz, f: J.Zeewuster te Sleen en Erven J.S. de Jager), wist ook te bekoren. De aansprekende vos mocht als één van de laatste veulens te ring betreden en het was al snel duidelijk dat veel mensen ook voor hem waren blijven zitten. De Geniaal-nazaat blijft voor 20.000 euro behouden voor Nederland. Als één van de eerste in de arena was Nitron San, een nazaat van de beloftevolle jonge hengst Improver VDT. Ook dit hengstveulen blijft binnen de landsgrenzen, hij gaat naar de amazone Charlotte Kruiniger. "Helemaal verliefd op dit veulen, super blij met deze aankoop!" Er was echter ook deze editie weer genoeg interesse vanuit het buitland, zo vertrekt Nina AF naar Dubai, Nightdream CC naar Zweden en maakt Nemosch zijn de nieuwe eigenaresse uit Engeland dolgelukkig. No Limit (Totilas x Metall) en Nightfall (Fürstenball x Negro) zijn aangekocht door enthousiaste kopers uit Koeweit: "Van alle veilingen keken we het meest uit naar deze. Veulenveiling Midden-Nederland weet ons ieder jaar weer te verrassen met een topcollectie en daarbij hebben we het hier altijd geweldig naar ons zin. We hadden enkele favorieten dit jaar en we hebben twee daarvan kunnen aankopen, echt blij met deze talenten!"

Quabri de l’Isle-dochter voor 14.500 naar Ierland
Ierland staat natuurlijk bekend om haar interesse in het springen en dit wordt dan ook het nieuwe thuisland van de interessant gefokte Natalie (Maestro vd Bisschop x Casalito) en Nirriena (Quabri de l’Isle x Indoctro). Laatstgenoemde was met 14.500 euro de topper van de springveulens. De Hardwell-zonen Newroel (mv.Verdi) en Newsflash (mv.Cantos) waren ook in trek. De kampioen van CK Brabant bracht 13.500 euro in het laatje en een hengstenhouder investeerde voor 11.000 euro in Newsflash, de reservekampioen van de NVK.

Ike van de Troostwijk Friese topper
Natuurlijk is Veulenveiling Midden-Nederland niet compleet zonder een paar Friese kwaliteitsveulens. De Alwin 469-zoon Ike van de Troostwijk werd het topstuk bij de Friezen: voor 15.000 euro wisselt de zwarte parel van handen. 

Marktconforme prijzen
"We hebben een avond met marktconforme prijzen gezien voor een kwaliteitsvolle collectie. Gemiddeld hebben de veulens 8.300 euro opgebracht. Natuurlijk hadden we gehoopt het gemiddelde van de vorige editie te evenaren, maar de markt is dit jaar wat gekalmeerd, dat blijkt ook uit andere veilingen. Wat we daarbij ook voor het eerste jaar hanteren is de verkoopprijs exclusief BTW, dat is natuurlijk ook even wennen voor -met name de particuliere- kopers. Al met al, kijken we tevreden terug op een mooie avond met een gezellige sfeer en fijne veulens. We hebben een groot aantal zeer tevreden kopers uit binnen- en buitenland waar deze toppers van de toekomst zeer goed terecht komen!" concludeert voorzitter Joop van Wessel. 

VeilingtopperNinaRicci2018Mercedes Verweij mag zich de nieuwe eigenaresse van Nina Ricci noemen

Lees meer... →
05 Sep 2018

Goud, zilver en brons op NVK voor Veulenveiling Midden-Nederland

Het kampioenslint, reservekampioenschap en de derde positie werden geclaimd door veulens uit de veilingcollectie. Met 7 naar de NVK afgevaardigde veulens, allemaal kampioen of reservekampioen van hun regio, had Veulenveiling Midden-Nederland al een sterke uitgangspositie in Ermelo dit jaar. Het werd de volledige rits aan medailles.

engFor English click here

In de kampioenskeuring van de springveulens mocht de jonge Hardwell-nazaat Newsflash (uit Dolaris ster IBOP-spr v.Cantos, f: Stal de Roover, Strijbeek) aantreden. Op de CK Brabant moest hij het nog afleggen tegen opmerkelijk goed gemodelleerde en extra galopperende stalgenoot Newroel (Hardwell uit Vinette LVP Z v.Verdi), in Ermelo trok Newsflash aan het langste eind. De jury was met name onder de indruk van zijn galop, Bart Henstra: "Dit veulen galoppeert met veel kracht, veel balans en toont daarbij een zeer goed achterbeen en veel schakelvermogen." Newsflash werd dan ook gekroond als reservekampioen, een fantastische prestatie. 
 
Niet veel later volgde de kampioenskeuring dressuur, waarbij Midden-Nederland twee ijzers in het vuur had. De kampioen van CK Drenthe Nyandro JZ (Geniaal) en de bloedmooie Franklin-dochter Nina Ricci. Toen de jury nog drie veulens in de baan had rondlopen om de top samen te stellen, werd het spannend. De Geniaal-nazaat Nyandro JZ (uit Elsarina prok elite EPTM-dres v.Jazz, f: J.Zeewuster te Sleen en Erven J.S. de Jager) werd als derde geplaatst en geprezen om zijn goede verhoudingen, actieve stap, souplesse in de draf en goede, bergop houding in zijn bewegingen. "De beste gang is toch wel zijn galop, waarin dit veulen veel kracht, ruimte en lichtvoetigheid laat zien," sprak Petro Trommelen. Er kan er maar één de beste zijn en dit was toch overduidelijk Nina Ricci (Franklin uit Felice keur IBOP-dres v.Uphill, f: M.R. & A.R. van Norel, Epe). Het prachtige merrieveulen spreekt tot de verbeelding als ze door de baan zweeft. De jury: "Een rassig veulen met een opvallend lange hals en correct en hard fundament. Ze heeft drie super gangen, een goede stap, een draf met veel techniek en schakelvermogen en in de galop heeft ze veel afdruk en een goed achterbeen." 

Het merrieveulen Novelty (v.Incognito uit Danira D-OC voorl. keur v.De Niro, f:Stal Horsemanship, Oud-Gastel) liet zeer veel beweging zien in zowel de draf als galop en greep nipt naast een ticket naar de kampioenskeuring. Het aansprekende merrieveulen plaatste zich als derde van haar ijzersterke groep. De tweede Incognito-zaat uit de veilingcollectie is de aansprekende, fijn bewegende New Style (uit Glory to the Creator elite prok EPTM-dres v.Ampère). Ook de Glock's Toto Jr-dochter Nightdream CC (uit Joint Venture D-OC voorl. keur v.Charmeur, f: C.A.J. van Diemen, Heerhugowaard) liet zich weer goed zien in Ermelo en toonde veel houding en techniek in de benen. 
 
Hebt u uw oog laten vallen op (één van) deze veulens? Grijp deze unieke kans en koop 5 september uw topper voor de toekomst op Veulenveiling Midden-Nederland in Lunteren! 
 Nina-Ricci-wordt-even-geknuffeld-MelanieBreivinkPaardenkrant
Een knuffel voor kampioen Nina Ricci (C) Melanie Brevink / Paardenkrant 
Lees meer... →
18 Aug 2018

WK Jonge Dressuurpaarden Ermelo: Midden-Nederland alumni maken indruk

Afgelopen weekend vond het WK Jonge Dressuurpaarden plaats in Ermelo. Op dit prestigieuze kampioenschap voor vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden worden meer dan twintig landen vertegenwoordigd door ruim 120 paarden. Ook dit jaar kwamen meerdere bekende gezichten van Veulenveiling Midden-Nederland aan start, en niet zonder succes!

De vijfjarige Asgard’s Ibiza (Desperado x Jazz, f: L. Boogert te Winterswijk) werd in 2013 de absolute – en nog steeds regerende – veilingtopper in Lunteren. De imponerende voshengst werd in Duitsland bij het Hannover en Oldenburger stamboek goedgekeurd en overtuigde hier al in meerdere sporttesten. In Ermelo was er op de eerste dag onder zijn Duitse amazone Juliane Bronckhorst nog wat spanning. Dit betekende een herkansing op de een finaleplaats in de kleine finale. Daar liet de met veel kracht bewegende Desperado-zoon zien dat hij wat meer geacclimatiseerd was: de winst viel hem ten deel én hij bemachtigde dat felbegeerde ticket voor de finale op zaterdag. In de finale noteerde combinatie, die voor de Nederlandse driekleur uitkwam, het beste Nederlandse/KWPN-resultaat: een zeer respectabele zesde plaats in een loodzware finale. De hengst noteerde een score van 8.96 punten in de finale met een cijferlijst om van te dromen: de machtige draf ontving een 9.4, de ruime stap een 8.5, de van de grond af ketsende galop een 9.4 en de harmonie een 8.5. Dat de jury gecharmeerd was van de krachtpatser werd wel duidelijk uit het commentaar én het cijfer voor het toekomstperspectief als dressuurpaard: een 9.0!

AsgardsIbiza-Ermeloyh2018

Bij de zevenjarige talenten stond er ook een voormalig veilingveulen op de startlijst: Gotilas du Feuillard (ex. Gotitas de Amour US, f:Unlimited Stables in Lunteren). Deze Totilas-zoon mocht uitkomen voor Frankrijk met Corentin Pottier, nadat ze de voorselecties in eigen land domineerde. Deze combinatie doorliep de proef in de halve finale op zeer gemakkelijke wijze en plaatste zich zo rechtstreeks voor de finale op zondag. Voor zijn aanleg als dressuurpaard ontving de zwarte typische Totilas maar liefst een 8.5. In de finale noemde de jury de KWPN’er iets te fris, wat het cijfer voor harmonie wat drukte. Dat de combinatie een echte publiekslieveling was, bleek wel uit het feit dat de toeschouwers via het SpectatorJudging zowel in de halve finale als in de finale telkens in de top 5 plaatste.

GotilasduFeuillard-Ermeloyh2018

Farzana G (v.Ampère) behaalde vorig jaar de finale bij de zevenjarigen en dit jaar startte Mara de Vries de bruine merrie in het CDI Lichte Tour bij rubriek naar een tweede en derde plaats. Dit was het laatste optreden voor de combinatie, de merrie zal voortaan in de ring verschijnen onder haar nieuwe amazone Shanna Baars. 

Bent u ook op zoek naar zo'n topper van de toekomst? 5 september is uw kans! In de veiling komen ook nazaten van de kersverse wereldkampioen Revolution, alsmede de hooggeplaatste Indian Rock. 

eng Click here for English

 
Lees meer... →
06 Aug 2018

Collectie 2018 online

De collectie van 2018 staat online! Het is de selectiecommissie gelukt weer een prachtige collectie samen te stellen. Super pedigrees, maar ook de correctheid, uitstraling en fijne bewegingen zijn niet uit het oog verloren. Dit blijk wel uit het aantal (reserve)kampioenen op de veulenkeuringen die de eerste woensdag onder de hamer zullen komen.  

Bent u op zoek naar uw topper van de toekomst? Koop 'm nu op 5 september in Lunteren! 

Friese veulens
friesiancollection2018 

Springveulens
Jumpercollection2018

Dressuurveulens
Dressagecollection2018-2
 


Lees meer... →
01 Aug 2018

Nina Ricci & Novelty reservekampioen in Terschuur en Zuid-Holland

De fokdag in Terschuur kende ook dit jaar weer een groot en sterk deelnemersveld. Twee veiling items stonden hierbij op de startlijst, te weten Netflix W (v.Just Wimphof uit Fidanita prok elite IBOP-dr), f:Stal Fanita Hoeve, Zwartebroek) en Nina Ricci (v.Franklin uit Felice keur IBOP-dr, f: Dhr. Van Norel te Epe). De zwarte Just Wimphof-zoon plaatste zich in de ochtend voor de kampioenskeuring, alwaar hij zich als twaalfde mocht opstellen. De goed gemodelleerde Nina Ricci bewoog indrukwekkend naar het reserekampioenschap en mag zich gaan opmaken voor de Nationale Veulenkeuring in Ermelo. 

NinaRicci-FranklinxUphill-Terschuur-small

Op vrijdag vond de Centrale Keuring van Zuid-Holland plaats en hier was nogmaals succes voor een veulen uit de collectie. De Incognito-dochter Novelty (uit Danira D-OC voorl. keur v.De Niro, f: Stal Horsemanship in Oud-Gastel) draafde met veel ruimte en souplesse naar de zilveren positie en verkreeg ook een ticket naar de Nationale Veulenkeuring in Ermelo. 

Novelty-CKZuidholland

Lees meer... →
28 Jul 2018

Nyandro JZ pakt ook kampioenslint op CK Drenthe

Na de hoogste positie op de veulenkeuring in Dalen, stak de Geniaal-zoon Nyandro JZ ook op de Centrale Keuring met kop en schouders boven de concurrentie uit. Het fokproduct van J.Zeewuster en Erven JS de Jager verdiende daarmee tevens een ticket naar de Nationale Veulenkeuring in Ermelo. Nyandro JZ (uit Elsarina elite EPTM-dr v.Jazz) viel op met zijn houding en opwaartse manier van bewegen. 

Nyandro-JZ-Geniaal-CKDrenthe-JackievTartwijk-KLEINFoto: Horses.nl / Jacqueline van Tartwijk

Lees meer... →
25 Jul 2018

Artikel op EquNews met Voorzitter Joop van Wessel

EquNews heeft voorzitter Joop van Wessel geinterviewd voor een artikel achter de drijvende kracht van de veiling. "Ik denk dat onze Veulenveiling Midden-Nederland een naam heeft verworven tussen alle veilingen. Met vrijheid, blijheid, koffie en cake."

Lees het volledige artikel hier

Equnews-artikel0618JoopvWessel

Lees meer... →
24 Jul 2018

Nightdream CC derde op CK Midden Beemster

De zwarte blikvanger Nightdream CC (v.Glock's Toto Jr uit Joint Venture CC voorl. keur D-OC v.Charmeur) wist de jury en publiek te imponeren op de CK Midden-Beemster afgelopen weekend. Het merrieveulen van Carolien van Diemen uit Heerhugowaard mocht zich uit een veertigtal dressuurveulens als derde opstellen en werd hierbij uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring in Ermelo.

Op zoek naar dat veulen uit uw dromen? Grijp dan uw kans en koop deze Nightdream CC op 5 september in Lunteren! Meer informatie verschijnt zeer binnenkort op de website en social media. 

eng

The black eyecatcher Nightdream CC (s.Glock's Toto Jr out of Joint Venture CC preliminary keur D-OC s.Charmeur) impressed the jury and the audience at the Central Inspections of Midden-Beemster last weekend. The filly of Carolien van Diemen of Heerhugowaard placed third out of almost fourty dressage foals and was also invited for the National Foal Championships in Ermelo. 

Also looking for the foal of your dreams? Seize your chance and buy this Nightdream CC on September 5th in Lunteren! More information will be available soon on our website and social media. 

Nightdream CC bij CK Midden-Beemster 3 de in  KK

Lees meer... →
23 Jul 2018

Nyandro JZ zegeviert op Veulenkeuring Dalen

De Geniaal-nazaat Nyandro JZ (uit Elsarina elite EPTM-dr v.Jazz)  werd op de veulenkeuring in Dalen uit een groot deelnemersveld gekroond tot kampioen. De jury gaf als commentaar:  “Een veulen met heel veel type en een hele mooie hals. In beweging laat hij heel veel souplesse zien.” 

Voor fokker Jan Zeewuster was er nog meer succes, want Neron JZ (v.Four Legends uit Sarina prok elite pref sport-dr v.Flemmingh) ontving op de veulenkeuring in Eext ook een uitnodiging voor de CK.

Al nieuwsgierig geworden naar Nyandro JZ en Neron JZ? Houdt onze website en social media in de gaten, want ze worden binnenkort op de website gepresenteerd! Woensdag 5 september is uw kans om deze toppers van de toekomst aan te kopen! 

Bron: KWPN, foto: Fam. Zeewuster

NyandroJZ GeniaalxJazz KampioenDalen

Lees meer... →
19 Jul 2018

Newroel en Newsflash domineren CK Brabant

Een unicum voor Hans de Roover uit Strijbeek, die dit jaar de kampioen én reservekampioen van de Centrale Keuring van Brabant had. Hij fokte de twee veulens uit de Clinton I-zoon Hardwell. Newroel (uit Vinette LVP Z van Verdi, foto) troefde hierbij zijn weidegenootje Newsflash (uit Dolaris ster IBOP-spr v.Cantos) af.

Petro Trommelen lichtte toe: "De kampioen is goed ontwikkeld, ruim voldoende langgelijnd veulen met een ruime, lichtvoetige en gemakkelijke galoppade. De meeste concurrent kreeg hij van Newsflash, die met goede ruimte, afdruk en lossigheid galoppeert. Twee fijne veulens op kop!" Beide veulens werden dan ook uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring in Ermelo in augustus. 

Hebt u graag een kampioen op stal? 5 september worden deze toppers geveild in Lunteren. Houdt onze website in de gaten of volg ons op Facebook & Instagram voor de laatste updates. Volgende week worden namelijk alle veulens online gepresenteerd! 

Newroel Hardwell
Foto kwpn.nl / Jacob Melissen

Lees meer... →
16 Jul 2018

Ibiza & Gotilas du Feuillard geselecteerd voor WK Jonge Dressuurpaarden

Bekende gezichten op het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo dit jaar. Nadat Farzana G (v.Ampere) afgelopen jaar de finale wist te behalen bij de zevenjarige talenten, mogen Veulenveiling Midden-Nederland alumni Ibiza en Gotilas du Feuillard dit jaar hun kansen beproeven. 

Gotilas du Feuillard werd in 2011 geveild in Lunteren en droeg toen nog de naam Gotitas de Amour US. Het fokproduct van Unlimited Stables in Lunteren staat in Frankrijk op  Pamfou Dressage en zal in Ermelo dan ook onder Franse vlag varen. Onder Corentin Pottier domineerde de zwarte hengst zijn leeftijdscategorie. De Franse hippische federatie heeft dan ook alle vertouwen in de jonge combinatie. Gotilas wist dit jaar veel progressie te boeken met maar liefst zes overwinningen en twee tweede plaatsen. Corentin Pottier antwoordde na de laatste selectie: "Gotilas is heel fijn te rijden en ik vond het direct al een goed paard. Hij leert snel en wil altijd gaan. Een fantastisch paard die een super gevoel geeft." 

Ibiza in Nederlandse selectie
De KWPN-gefokte, maar in Duitsland goedgekeurde Ibiza (v.Desperado) mag met Juliane Bronckhorst de Nederlandse driekleur gaan verdedigen in Ermelo. De machtige voshengst is door zijn prestaties en nafok immens populair in ons buurland. Zo wist hij afgelopen weekend op het Vechtaer Fohlenchampionat de kampioen merrieveulens dressuur en reservekampioen hengstveulens dressuur te leveren. Met name de Duitse concurrentie zal Ibiza in de gaten houden, nadat hij op verscheidene sporttesten dit jaar en vorig jaar consequent als één van de topscoorders gold. 

GotilasduFeuillard
Gotilas du Feuillard & Corentin Pottier, (C) Pamfou Dressage

 

Lees meer... →
12 Jul 2018

Interessante veulencollectie afgerond

De selectiecommissie heeft op de extra selectiedag op 4 juli de laatste toppers van de toekomst geselecteerd voor dit seizoen. Maandag 9 juli en donderdag 12 juli wordt de gehele collectie vastgelegd op foto en video. Houdt de website in de gaten, de veulens verschijnen de week er na online!

Kom alvast een klein kijkje achter de schermen te geven, is hieronder de lijst met vaderdieren te vinden!

eng

The selection committee has selected the last talents for the future for this season. Monday the 9th of July and Thursday the 12th, the entire collection will be filmed and photographed. Keep an eye out on our website & social media, the foals will be published online in the week after! 

To give you a little peak behind the curtains, an overview of the sires of the foals can be found below!

Springgericht.

Aganix du Seigneur.

Arezzo VDL

Balou du Rouet.

Carrera VDL.

Comme Il Faut.

Cornet Obolensky  5 nazaten.

Diamant de Semilly.

Eldorado van de Zeshoek 2 nazaten

Emerald.

Halifax van het Kluizenbos

Harley VDL.

Hardwell 2 nazaten.

Heart Touch.

Jardonnay VDL.

Maestro van de Bisschop.

Quabri de l'Isle

Quasimodo van de Molendreef.

Ugano Sitte.

Untouchable

Van Gogh.

Dressuurgericht

Blue Horse Farell.

Daily Diamond. 

Desperado.

Dettori.

Expression.

Ferdeaux.

Ferdinand.

Ferro.

For Ferrero.

Four Legends KS

For Romance 2 nazaten.

Franklin.

Furstenball.

Furstenlook.

Hennessy.

Hometown.

Geniaal.

Ghandi.

Glock’s Toto Jr. 3 nazaten.

Blue Horse Zackerey.

Il Divo.

I’m Perfect STH.

Improver VDT.

Incognito.2 nazaten.

Indian Rock

Just Wimphof 4 nazaten.

Le Vivaldi.

Revolution.

Rubin Royal.

Sandro Hit.

Totilas. 2 nazaten

Vitalis.


Lees meer... →
07 Jul 2018

Let op: extra selectiedag 4 juli!

Op herhaald verzoek heeft de selectiecommissie  Veulenveiling Midden-Nederland besloten nog een extra selectiedag in te plannen. Dit betreft woensdag 4 juli. 

Let op! Dit is uw laatste kans om voor de selectie in aanmerking te komen!

09.15: Stal Hurkmans – Krijtenburg 15A, Veghel

12.30: Team Nijhof – Kulsdom 9-11, Geesteren

Knop-veulenaanmelden

eng

In response to numerous requests has the selection committee of the Sales of Dutch Top Foals decided to add one more selection day to the list. This selection day is scheduled for Wednesday July 4th, selection locations can be found above. 

Please note that this is your final chance to present your foal to the selection committee! 

2018 EXTRA SELECTIEDAG

Lees meer... →
02 Jul 2018

Gespot: Ferdinand (v.Apache) debuteert in 1.50m

Ferdinand, gefokt door H.C. Vonk uit Lienden, stond in 2010 in de catalogus als dressuurveulen. Niet verwonderlijk, gezien zijn fijne manier van bewegen en zijn afstamming met Apache als vader en Bottie H (v.San Remo) als moeder. Bij zijn nieuwe eigenaar Sanne Nilsson in Zweden, die met haar team jonge paarden opleidt tot het hoogste niveau in dressuur, springen en eventing, kwam echter zijn aanleg als springpaard aan het licht. De bruine ruin bleek over dusdanig veel talent te beschikken, dat er werd besloten de focus daarop te leggen. In 2018 maakte Ferdinand, die in de stal ook wel Freddy wordt genoemd, succesvol zijn debuut op nationaal 1.50m niveau met de amazone Cornelia Rylen. Bijzonder, zo vindt ook zijn amazone: "Freddy is een speciaal en sensitief paard. Hij is gek op springen en we waren allemaal zeer onder de indruk van zijn debuut in het 1.50m. Het einde lijkt nog zeker niet in zicht!" 

eng Ferdinand makes debut in 1.50m

In 2010 Ferdinand was listed in the catalogue as a dressage foal. Unsurprisingly, given his lovely movements and pedigree with Apache as his sire and Bottie H (s.San Remo) as his dam. At his new owner Sanne Nilsson in Sweden, whose team produces young horses to the highes levels in dressage, jumping and eventing, his natural ability for showjumping came to light. The bay gelding appeared to posess so much talent that it was decided to shift the focus on this sport. In 2019 Ferdinand, also known as Freddy, made his succesful debut at national 1.50m level with Cornelia Rylen. Quite remarkable, agrees his rider: "Freddy is a special and sensitive horse. He loves to jump and we were all very impressed by his debut in the 1.50m. I think there is a bright future ahead of him!"

video-iconVideo

Ferdinand-Apache-2018CorneliaRylenFoto Ferdinand & Cornelia Rylen (C) Cornelia Rylen

Lees meer... →
18 Jun 2018

Selectiecommissie heeft eerste toppers al geselecteerd!

logoDe selectiecommissie heeft de eerste toppers al vastgelegd voor de editie dit jaar. Dirk Reijne verklapt namens de selectiecommissie: "We zijn voortvarend van start gegaan en zijn zeer content met de kwaliteitsvolle veulens die we nu al hebben geselecteerd. We leggen de lat dit jaar weer een stukje hoger, maar hebben al enkele beste veulens vast kunnen leggen die ruimschoots aan die kwaliteitseisen voldoen. Een goede voorbode van dit seizoen!"

"In de springrichting zijn er veulens geselecteerd van Maestro van de Bisschop, Harley VDL en Cornet Obolensky, waarbij de laatste afskomstig is uit de lijn van Kannan. In de dressuurrichting vielen enkele veulens op in hun uitstraling en beweging, waaronder nazaten van For Romance I, Glock's Toto Jr en Daily Diamond."

Aankomende week gaan de reguliere selectiedagen van start. Maandag 11 juni staat de regio Zuid op het programma, donderdag 14 juni reist de commissie af naar het noorden. Klik hier voor de route inclusief tijden en addressen! Hebt u één of meerdere veulens die niet zouden misstaan in de collectie van toekomstige toppers? Meld dan nu uw veulen(s) online aan! 

Nieuwejasjes20189

Lees meer... →
06 Jun 2018
Page 1 of 9