Guesssinaa wint GMB Laag Soeren

Hester Klompmaker won afgelopen weekend de GMB proef voor zes- en zevenjarigen in Laag Soeren. Zij zadelde hiervoor de Zirocco Blue VDL-nazaat Guesssina, die in 2011 werd verkocht op Veulenveiling Midden-Nederland en is gefokt door Jannie Hooghiemstra uit Garijp. Guesssina is een halfbroer van Klompmaker's voormalige toppaard Djumpsina SFN. Guesssina heeft dit jaar al meerdere (inter)nationale overwinningen op naam geschreven en mag deze dus aan zijn palmares toevoegen. 

Guesssina-HesterKlompmaker2018Foto (C): FB Hester Klompmaker

Lees meer... →
07 Nov 2018

Gouden KWPN-speld voor Dirk Reijne

Afgelopen zaterdag organiseerde KWPN Regio Noord-Holland een waarderingsshow voor inspecteur Dirk Reijne. Na 36 jaar zal hij eind dit jaar terugtreden als inspecteur. Voor zijn jarenlange inspanningen kreeg Dirk Reijne uit handen van KWPN-bestuurslid Egbert Schep de gouden KWPN-speld uitgereikt.

Begin jaren '80 werd hij inspecteur van regio Noord-Holland en tot de dag van vandaag voert hij deze taak nog steeds uit. Inmiddels is hij ook al vijftien jaar inspecteur van regio Zuid-Holland, heeft hij van 2003 tot en met 2011 zitting genomen in de herkeuringscommissie van het Gelders paard en is hij ruim zes jaar inspecteur geweest van regio Gelderland. De interesse voor fokkerij zit Dirk in het bloed, maar die belangstelling gaat veel verder dan alleen paarden. Zijn activiteiten als schapeninspecteur en inspecteur van het runderstamboek Blonde d’Aquitaines droegen eraan bij dat Reijne in 2012 onderscheiden werd als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en vanaf nu is hij ook in het bezit van de gouden KWPN-speld.

Het bestuur van Veulenveilling Midden-Nederland wil Dirk Reijne van harte feliciteren met deze welverdiende gouden speld! 

Dirk Reijne KWPN-speldBron: KWPN , foto: Marielle Dekker Fotografie

Lees meer... →
29 Oct 2018

Entertainer 2de in Grand Prix Kronenberg

De KWPN-goedgekeurde Entertainer greep onder Michel Hendrix vandaag de tweede plaats in de Grote Prijs op De Peelbergen. Het publiek werd met een 15-koppige barrage getrakteerd op een ware strijd. De Portugees Rodrigo Giestiera Almeida en zijn twaalfjarige Gc Chopin's Bushi zetten als eerste starter een zeer scherpe tijd neer. Hendrix en de negenjarige Warrant-zoon mochten als laatste de ring betreden en maakte het spannend! De combinatie galoppeerde razendsnel door het verkorte parcours en liet hierbij alle balken in de lepels liggen, maar moest slechts een fractie van een seconde toegeven op Almeida. Entertainer werd eerder dit weekend al vierde in de 1.45m rubriek en Michel Hendrix toont zich tevreden: “Ik heb Entertainer nog niet zo heel vaak echt op snelheid gereden in een barrage, maar hij heeft zich het laatste jaar geweldig ontwikkeld”

Hendrix vertelt verder: “Hij heeft veel nul rondes gelopen en laten zien dat hij tot op 1.50m niveau goed in het werk gegroeid is. Dat het vandaag een thuisconcours betreft, waar weer veel publiek was voor de Grote Prijs is extra mooi. Als een rubriek veel toeschouwers trekt, brengt dat voor de ruiters extra sfeer en spanning met zich mee. En het wordt ten zeerste gewaardeerd dat de mensen toch steeds weer de moeite nemen om te komen kijken”.

Entertainer werd gefokt door R. Kouwenhoven uit Oldemarkt en als veulen onder de naam Exeo Fortuna verkocht op Veulenveiling Midden-Nederland. 

michel-hendrix-entertainer-de-peelbergenBron/Foto: De Peelbergen, Eva van den Adel

Lees meer... →
28 Oct 2018

Nederlands kampioen klapstuk Veulenveiling Midden-Nederland 2018

Ten overstaande van een uitverkochte VIP-loge kwamen vanavond bijna 70 veulens onder de hamer van veilingmeester Johan Wilmink. De verwachtingen waren hooggespannen voor de Nederlands Kampioene en Nina Ricci maakte ze waar. Het donkere merrieveulen danste door de baan en mag voor 37.000 euro een nieuwe stal betrekken. 

Nina Ricci (Franklin x Uphill, f: M.R. & A.R. van Norel, Epe) zweefde de baan binnen met het in Ermelo verdiende kampioenslint om haar nek. Toen de teller pas bij 37.000 euro stopte, werd het duidelijk dat ze ook het veilingtopper lint aan haar verzameling mag toevoegen. Mercedes Verweij is de kersverse eigenaresse. “Een mooie investering voor mijn dochter, want die kan beter rijden dan ik,” grapt haar vader. De getalenteerde amazone runt de naar haar vernoemde Mercedeshoeve, wat te zijner tijd ook het nieuwe onderkomen zal worden voor Nina Ricci.De nummer drie van de Nationale Veulenkeuring in Ermelo, Nyandro JZ (Geniaal x Jazz, f: J.Zeewuster te Sleen en Erven J.S. de Jager), wist ook te bekoren. De aansprekende vos mocht als één van de laatste veulens te ring betreden en het was al snel duidelijk dat veel mensen ook voor hem waren blijven zitten. De Geniaal-nazaat blijft voor 20.000 euro behouden voor Nederland. Als één van de eerste in de arena was Nitron San, een nazaat van de beloftevolle jonge hengst Improver VDT. Ook dit hengstveulen blijft binnen de landsgrenzen, hij gaat naar de amazone Charlotte Kruiniger. "Helemaal verliefd op dit veulen, super blij met deze aankoop!" Er was echter ook deze editie weer genoeg interesse vanuit het buitland, zo vertrekt Nina AF naar Dubai, Nightdream CC naar Zweden en maakt Nemosch zijn de nieuwe eigenaresse uit Engeland dolgelukkig. No Limit (Totilas x Metall) en Nightfall (Fürstenball x Negro) zijn aangekocht door enthousiaste kopers uit Koeweit: "Van alle veilingen keken we het meest uit naar deze. Veulenveiling Midden-Nederland weet ons ieder jaar weer te verrassen met een topcollectie en daarbij hebben we het hier altijd geweldig naar ons zin. We hadden enkele favorieten dit jaar en we hebben twee daarvan kunnen aankopen, echt blij met deze talenten!"

Quabri de l’Isle-dochter voor 14.500 naar Ierland
Ierland staat natuurlijk bekend om haar interesse in het springen en dit wordt dan ook het nieuwe thuisland van de interessant gefokte Natalie (Maestro vd Bisschop x Casalito) en Nirriena (Quabri de l’Isle x Indoctro). Laatstgenoemde was met 14.500 euro de topper van de springveulens. De Hardwell-zonen Newroel (mv.Verdi) en Newsflash (mv.Cantos) waren ook in trek. De kampioen van CK Brabant bracht 13.500 euro in het laatje en een hengstenhouder investeerde voor 11.000 euro in Newsflash, de reservekampioen van de NVK.

Ike van de Troostwijk Friese topper
Natuurlijk is Veulenveiling Midden-Nederland niet compleet zonder een paar Friese kwaliteitsveulens. De Alwin 469-zoon Ike van de Troostwijk werd het topstuk bij de Friezen: voor 15.000 euro wisselt de zwarte parel van handen. 

Marktconforme prijzen
"We hebben een avond met marktconforme prijzen gezien voor een kwaliteitsvolle collectie. Gemiddeld hebben de veulens 8.300 euro opgebracht. Natuurlijk hadden we gehoopt het gemiddelde van de vorige editie te evenaren, maar de markt is dit jaar wat gekalmeerd, dat blijkt ook uit andere veilingen. Wat we daarbij ook voor het eerste jaar hanteren is de verkoopprijs exclusief BTW, dat is natuurlijk ook even wennen voor -met name de particuliere- kopers. Al met al, kijken we tevreden terug op een mooie avond met een gezellige sfeer en fijne veulens. We hebben een groot aantal zeer tevreden kopers uit binnen- en buitenland waar deze toppers van de toekomst zeer goed terecht komen!" concludeert voorzitter Joop van Wessel. 

VeilingtopperNinaRicci2018Mercedes Verweij mag zich de nieuwe eigenaresse van Nina Ricci noemen

Lees meer... →
05 Sep 2018

Goud, zilver en brons op NVK voor Veulenveiling Midden-Nederland

Het kampioenslint, reservekampioenschap en de derde positie werden geclaimd door veulens uit de veilingcollectie. Met 7 naar de NVK afgevaardigde veulens, allemaal kampioen of reservekampioen van hun regio, had Veulenveiling Midden-Nederland al een sterke uitgangspositie in Ermelo dit jaar. Het werd de volledige rits aan medailles.

engFor English click here

In de kampioenskeuring van de springveulens mocht de jonge Hardwell-nazaat Newsflash (uit Dolaris ster IBOP-spr v.Cantos, f: Stal de Roover, Strijbeek) aantreden. Op de CK Brabant moest hij het nog afleggen tegen opmerkelijk goed gemodelleerde en extra galopperende stalgenoot Newroel (Hardwell uit Vinette LVP Z v.Verdi), in Ermelo trok Newsflash aan het langste eind. De jury was met name onder de indruk van zijn galop, Bart Henstra: "Dit veulen galoppeert met veel kracht, veel balans en toont daarbij een zeer goed achterbeen en veel schakelvermogen." Newsflash werd dan ook gekroond als reservekampioen, een fantastische prestatie. 
 
Niet veel later volgde de kampioenskeuring dressuur, waarbij Midden-Nederland twee ijzers in het vuur had. De kampioen van CK Drenthe Nyandro JZ (Geniaal) en de bloedmooie Franklin-dochter Nina Ricci. Toen de jury nog drie veulens in de baan had rondlopen om de top samen te stellen, werd het spannend. De Geniaal-nazaat Nyandro JZ (uit Elsarina prok elite EPTM-dres v.Jazz, f: J.Zeewuster te Sleen en Erven J.S. de Jager) werd als derde geplaatst en geprezen om zijn goede verhoudingen, actieve stap, souplesse in de draf en goede, bergop houding in zijn bewegingen. "De beste gang is toch wel zijn galop, waarin dit veulen veel kracht, ruimte en lichtvoetigheid laat zien," sprak Petro Trommelen. Er kan er maar één de beste zijn en dit was toch overduidelijk Nina Ricci (Franklin uit Felice keur IBOP-dres v.Uphill, f: M.R. & A.R. van Norel, Epe). Het prachtige merrieveulen spreekt tot de verbeelding als ze door de baan zweeft. De jury: "Een rassig veulen met een opvallend lange hals en correct en hard fundament. Ze heeft drie super gangen, een goede stap, een draf met veel techniek en schakelvermogen en in de galop heeft ze veel afdruk en een goed achterbeen." 

Het merrieveulen Novelty (v.Incognito uit Danira D-OC voorl. keur v.De Niro, f:Stal Horsemanship, Oud-Gastel) liet zeer veel beweging zien in zowel de draf als galop en greep nipt naast een ticket naar de kampioenskeuring. Het aansprekende merrieveulen plaatste zich als derde van haar ijzersterke groep. De tweede Incognito-zaat uit de veilingcollectie is de aansprekende, fijn bewegende New Style (uit Glory to the Creator elite prok EPTM-dres v.Ampère). Ook de Glock's Toto Jr-dochter Nightdream CC (uit Joint Venture D-OC voorl. keur v.Charmeur, f: C.A.J. van Diemen, Heerhugowaard) liet zich weer goed zien in Ermelo en toonde veel houding en techniek in de benen. 
 
Hebt u uw oog laten vallen op (één van) deze veulens? Grijp deze unieke kans en koop 5 september uw topper voor de toekomst op Veulenveiling Midden-Nederland in Lunteren! 
 Nina-Ricci-wordt-even-geknuffeld-MelanieBreivinkPaardenkrant
Een knuffel voor kampioen Nina Ricci (C) Melanie Brevink / Paardenkrant 
Lees meer... →
18 Aug 2018

WK Jonge Dressuurpaarden Ermelo: Midden-Nederland alumni maken indruk

Afgelopen weekend vond het WK Jonge Dressuurpaarden plaats in Ermelo. Op dit prestigieuze kampioenschap voor vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden worden meer dan twintig landen vertegenwoordigd door ruim 120 paarden. Ook dit jaar kwamen meerdere bekende gezichten van Veulenveiling Midden-Nederland aan start, en niet zonder succes!

De vijfjarige Asgard’s Ibiza (Desperado x Jazz, f: L. Boogert te Winterswijk) werd in 2013 de absolute – en nog steeds regerende – veilingtopper in Lunteren. De imponerende voshengst werd in Duitsland bij het Hannover en Oldenburger stamboek goedgekeurd en overtuigde hier al in meerdere sporttesten. In Ermelo was er op de eerste dag onder zijn Duitse amazone Juliane Bronckhorst nog wat spanning. Dit betekende een herkansing op de een finaleplaats in de kleine finale. Daar liet de met veel kracht bewegende Desperado-zoon zien dat hij wat meer geacclimatiseerd was: de winst viel hem ten deel én hij bemachtigde dat felbegeerde ticket voor de finale op zaterdag. In de finale noteerde combinatie, die voor de Nederlandse driekleur uitkwam, het beste Nederlandse/KWPN-resultaat: een zeer respectabele zesde plaats in een loodzware finale. De hengst noteerde een score van 8.96 punten in de finale met een cijferlijst om van te dromen: de machtige draf ontving een 9.4, de ruime stap een 8.5, de van de grond af ketsende galop een 9.4 en de harmonie een 8.5. Dat de jury gecharmeerd was van de krachtpatser werd wel duidelijk uit het commentaar én het cijfer voor het toekomstperspectief als dressuurpaard: een 9.0!

AsgardsIbiza-Ermeloyh2018

Bij de zevenjarige talenten stond er ook een voormalig veilingveulen op de startlijst: Gotilas du Feuillard (ex. Gotitas de Amour US, f:Unlimited Stables in Lunteren). Deze Totilas-zoon mocht uitkomen voor Frankrijk met Corentin Pottier, nadat ze de voorselecties in eigen land domineerde. Deze combinatie doorliep de proef in de halve finale op zeer gemakkelijke wijze en plaatste zich zo rechtstreeks voor de finale op zondag. Voor zijn aanleg als dressuurpaard ontving de zwarte typische Totilas maar liefst een 8.5. In de finale noemde de jury de KWPN’er iets te fris, wat het cijfer voor harmonie wat drukte. Dat de combinatie een echte publiekslieveling was, bleek wel uit het feit dat de toeschouwers via het SpectatorJudging zowel in de halve finale als in de finale telkens in de top 5 plaatste.

GotilasduFeuillard-Ermeloyh2018

Farzana G (v.Ampère) behaalde vorig jaar de finale bij de zevenjarigen en dit jaar startte Mara de Vries de bruine merrie in het CDI Lichte Tour bij rubriek naar een tweede en derde plaats. Dit was het laatste optreden voor de combinatie, de merrie zal voortaan in de ring verschijnen onder haar nieuwe amazone Shanna Baars. 

Bent u ook op zoek naar zo'n topper van de toekomst? 5 september is uw kans! In de veiling komen ook nazaten van de kersverse wereldkampioen Revolution, alsmede de hooggeplaatste Indian Rock. 

eng Click here for English

 
Lees meer... →
06 Aug 2018

Collectie 2018 online

De collectie van 2018 staat online! Het is de selectiecommissie gelukt weer een prachtige collectie samen te stellen. Super pedigrees, maar ook de correctheid, uitstraling en fijne bewegingen zijn niet uit het oog verloren. Dit blijk wel uit het aantal (reserve)kampioenen op de veulenkeuringen die de eerste woensdag onder de hamer zullen komen.  

Bent u op zoek naar uw topper van de toekomst? Koop 'm nu op 5 september in Lunteren! 

Friese veulens
friesiancollection2018 

Springveulens
Jumpercollection2018

Dressuurveulens
Dressagecollection2018-2
 


Lees meer... →
01 Aug 2018

Nina Ricci & Novelty reservekampioen in Terschuur en Zuid-Holland

De fokdag in Terschuur kende ook dit jaar weer een groot en sterk deelnemersveld. Twee veiling items stonden hierbij op de startlijst, te weten Netflix W (v.Just Wimphof uit Fidanita prok elite IBOP-dr), f:Stal Fanita Hoeve, Zwartebroek) en Nina Ricci (v.Franklin uit Felice keur IBOP-dr, f: Dhr. Van Norel te Epe). De zwarte Just Wimphof-zoon plaatste zich in de ochtend voor de kampioenskeuring, alwaar hij zich als twaalfde mocht opstellen. De goed gemodelleerde Nina Ricci bewoog indrukwekkend naar het reserekampioenschap en mag zich gaan opmaken voor de Nationale Veulenkeuring in Ermelo. 

NinaRicci-FranklinxUphill-Terschuur-small

Op vrijdag vond de Centrale Keuring van Zuid-Holland plaats en hier was nogmaals succes voor een veulen uit de collectie. De Incognito-dochter Novelty (uit Danira D-OC voorl. keur v.De Niro, f: Stal Horsemanship in Oud-Gastel) draafde met veel ruimte en souplesse naar de zilveren positie en verkreeg ook een ticket naar de Nationale Veulenkeuring in Ermelo. 

Novelty-CKZuidholland

Lees meer... →
28 Jul 2018

Nyandro JZ pakt ook kampioenslint op CK Drenthe

Na de hoogste positie op de veulenkeuring in Dalen, stak de Geniaal-zoon Nyandro JZ ook op de Centrale Keuring met kop en schouders boven de concurrentie uit. Het fokproduct van J.Zeewuster en Erven JS de Jager verdiende daarmee tevens een ticket naar de Nationale Veulenkeuring in Ermelo. Nyandro JZ (uit Elsarina elite EPTM-dr v.Jazz) viel op met zijn houding en opwaartse manier van bewegen. 

Nyandro-JZ-Geniaal-CKDrenthe-JackievTartwijk-KLEINFoto: Horses.nl / Jacqueline van Tartwijk

Lees meer... →
25 Jul 2018

Artikel op EquNews met Voorzitter Joop van Wessel

EquNews heeft voorzitter Joop van Wessel geinterviewd voor een artikel achter de drijvende kracht van de veiling. "Ik denk dat onze Veulenveiling Midden-Nederland een naam heeft verworven tussen alle veilingen. Met vrijheid, blijheid, koffie en cake."

Lees het volledige artikel hier

Equnews-artikel0618JoopvWessel

Lees meer... →
24 Jul 2018

Nightdream CC derde op CK Midden Beemster

De zwarte blikvanger Nightdream CC (v.Glock's Toto Jr uit Joint Venture CC voorl. keur D-OC v.Charmeur) wist de jury en publiek te imponeren op de CK Midden-Beemster afgelopen weekend. Het merrieveulen van Carolien van Diemen uit Heerhugowaard mocht zich uit een veertigtal dressuurveulens als derde opstellen en werd hierbij uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring in Ermelo.

Op zoek naar dat veulen uit uw dromen? Grijp dan uw kans en koop deze Nightdream CC op 5 september in Lunteren! Meer informatie verschijnt zeer binnenkort op de website en social media. 

eng

The black eyecatcher Nightdream CC (s.Glock's Toto Jr out of Joint Venture CC preliminary keur D-OC s.Charmeur) impressed the jury and the audience at the Central Inspections of Midden-Beemster last weekend. The filly of Carolien van Diemen of Heerhugowaard placed third out of almost fourty dressage foals and was also invited for the National Foal Championships in Ermelo. 

Also looking for the foal of your dreams? Seize your chance and buy this Nightdream CC on September 5th in Lunteren! More information will be available soon on our website and social media. 

Nightdream CC bij CK Midden-Beemster 3 de in  KK

Lees meer... →
23 Jul 2018

Nyandro JZ zegeviert op Veulenkeuring Dalen

De Geniaal-nazaat Nyandro JZ (uit Elsarina elite EPTM-dr v.Jazz)  werd op de veulenkeuring in Dalen uit een groot deelnemersveld gekroond tot kampioen. De jury gaf als commentaar:  “Een veulen met heel veel type en een hele mooie hals. In beweging laat hij heel veel souplesse zien.” 

Voor fokker Jan Zeewuster was er nog meer succes, want Neron JZ (v.Four Legends uit Sarina prok elite pref sport-dr v.Flemmingh) ontving op de veulenkeuring in Eext ook een uitnodiging voor de CK.

Al nieuwsgierig geworden naar Nyandro JZ en Neron JZ? Houdt onze website en social media in de gaten, want ze worden binnenkort op de website gepresenteerd! Woensdag 5 september is uw kans om deze toppers van de toekomst aan te kopen! 

Bron: KWPN, foto: Fam. Zeewuster

NyandroJZ GeniaalxJazz KampioenDalen

Lees meer... →
19 Jul 2018

Newroel en Newsflash domineren CK Brabant

Een unicum voor Hans de Roover uit Strijbeek, die dit jaar de kampioen én reservekampioen van de Centrale Keuring van Brabant had. Hij fokte de twee veulens uit de Clinton I-zoon Hardwell. Newroel (uit Vinette LVP Z van Verdi, foto) troefde hierbij zijn weidegenootje Newsflash (uit Dolaris ster IBOP-spr v.Cantos) af.

Petro Trommelen lichtte toe: "De kampioen is goed ontwikkeld, ruim voldoende langgelijnd veulen met een ruime, lichtvoetige en gemakkelijke galoppade. De meeste concurrent kreeg hij van Newsflash, die met goede ruimte, afdruk en lossigheid galoppeert. Twee fijne veulens op kop!" Beide veulens werden dan ook uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring in Ermelo in augustus. 

Hebt u graag een kampioen op stal? 5 september worden deze toppers geveild in Lunteren. Houdt onze website in de gaten of volg ons op Facebook & Instagram voor de laatste updates. Volgende week worden namelijk alle veulens online gepresenteerd! 

Newroel Hardwell
Foto kwpn.nl / Jacob Melissen

Lees meer... →
16 Jul 2018

Ibiza & Gotilas du Feuillard geselecteerd voor WK Jonge Dressuurpaarden

Bekende gezichten op het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo dit jaar. Nadat Farzana G (v.Ampere) afgelopen jaar de finale wist te behalen bij de zevenjarige talenten, mogen Veulenveiling Midden-Nederland alumni Ibiza en Gotilas du Feuillard dit jaar hun kansen beproeven. 

Gotilas du Feuillard werd in 2011 geveild in Lunteren en droeg toen nog de naam Gotitas de Amour US. Het fokproduct van Unlimited Stables in Lunteren staat in Frankrijk op  Pamfou Dressage en zal in Ermelo dan ook onder Franse vlag varen. Onder Corentin Pottier domineerde de zwarte hengst zijn leeftijdscategorie. De Franse hippische federatie heeft dan ook alle vertouwen in de jonge combinatie. Gotilas wist dit jaar veel progressie te boeken met maar liefst zes overwinningen en twee tweede plaatsen. Corentin Pottier antwoordde na de laatste selectie: "Gotilas is heel fijn te rijden en ik vond het direct al een goed paard. Hij leert snel en wil altijd gaan. Een fantastisch paard die een super gevoel geeft." 

Ibiza in Nederlandse selectie
De KWPN-gefokte, maar in Duitsland goedgekeurde Ibiza (v.Desperado) mag met Juliane Bronckhorst de Nederlandse driekleur gaan verdedigen in Ermelo. De machtige voshengst is door zijn prestaties en nafok immens populair in ons buurland. Zo wist hij afgelopen weekend op het Vechtaer Fohlenchampionat de kampioen merrieveulens dressuur en reservekampioen hengstveulens dressuur te leveren. Met name de Duitse concurrentie zal Ibiza in de gaten houden, nadat hij op verscheidene sporttesten dit jaar en vorig jaar consequent als één van de topscoorders gold. 

GotilasduFeuillard
Gotilas du Feuillard & Corentin Pottier, (C) Pamfou Dressage

 

Lees meer... →
12 Jul 2018

Interessante veulencollectie afgerond

De selectiecommissie heeft op de extra selectiedag op 4 juli de laatste toppers van de toekomst geselecteerd voor dit seizoen. Maandag 9 juli en donderdag 12 juli wordt de gehele collectie vastgelegd op foto en video. Houdt de website in de gaten, de veulens verschijnen de week er na online!

Kom alvast een klein kijkje achter de schermen te geven, is hieronder de lijst met vaderdieren te vinden!

eng

The selection committee has selected the last talents for the future for this season. Monday the 9th of July and Thursday the 12th, the entire collection will be filmed and photographed. Keep an eye out on our website & social media, the foals will be published online in the week after! 

To give you a little peak behind the curtains, an overview of the sires of the foals can be found below!

Springgericht.

Aganix du Seigneur.

Arezzo VDL

Balou du Rouet.

Carrera VDL.

Comme Il Faut.

Cornet Obolensky  5 nazaten.

Diamant de Semilly.

Eldorado van de Zeshoek 2 nazaten

Emerald.

Halifax van het Kluizenbos

Harley VDL.

Hardwell 2 nazaten.

Heart Touch.

Jardonnay VDL.

Maestro van de Bisschop.

Quabri de l'Isle

Quasimodo van de Molendreef.

Ugano Sitte.

Untouchable

Van Gogh.

Dressuurgericht

Blue Horse Farell.

Daily Diamond. 

Desperado.

Dettori.

Expression.

Ferdeaux.

Ferdinand.

Ferro.

For Ferrero.

Four Legends KS

For Romance 2 nazaten.

Franklin.

Furstenball.

Furstenlook.

Hennessy.

Hometown.

Geniaal.

Ghandi.

Glock’s Toto Jr. 3 nazaten.

Blue Horse Zackerey.

Il Divo.

I’m Perfect STH.

Improver VDT.

Incognito.2 nazaten.

Indian Rock

Just Wimphof 4 nazaten.

Le Vivaldi.

Revolution.

Rubin Royal.

Sandro Hit.

Totilas. 2 nazaten

Vitalis.


Lees meer... →
07 Jul 2018

Let op: extra selectiedag 4 juli!

Op herhaald verzoek heeft de selectiecommissie  Veulenveiling Midden-Nederland besloten nog een extra selectiedag in te plannen. Dit betreft woensdag 4 juli. 

Let op! Dit is uw laatste kans om voor de selectie in aanmerking te komen!

09.15: Stal Hurkmans – Krijtenburg 15A, Veghel

12.30: Team Nijhof – Kulsdom 9-11, Geesteren

Knop-veulenaanmelden

eng

In response to numerous requests has the selection committee of the Sales of Dutch Top Foals decided to add one more selection day to the list. This selection day is scheduled for Wednesday July 4th, selection locations can be found above. 

Please note that this is your final chance to present your foal to the selection committee! 

2018 EXTRA SELECTIEDAG

Lees meer... →
02 Jul 2018

Gespot: Ferdinand (v.Apache) debuteert in 1.50m

Ferdinand, gefokt door H.C. Vonk uit Lienden, stond in 2010 in de catalogus als dressuurveulen. Niet verwonderlijk, gezien zijn fijne manier van bewegen en zijn afstamming met Apache als vader en Bottie H (v.San Remo) als moeder. Bij zijn nieuwe eigenaar Sanne Nilsson in Zweden, die met haar team jonge paarden opleidt tot het hoogste niveau in dressuur, springen en eventing, kwam echter zijn aanleg als springpaard aan het licht. De bruine ruin bleek over dusdanig veel talent te beschikken, dat er werd besloten de focus daarop te leggen. In 2018 maakte Ferdinand, die in de stal ook wel Freddy wordt genoemd, succesvol zijn debuut op nationaal 1.50m niveau met de amazone Cornelia Rylen. Bijzonder, zo vindt ook zijn amazone: "Freddy is een speciaal en sensitief paard. Hij is gek op springen en we waren allemaal zeer onder de indruk van zijn debuut in het 1.50m. Het einde lijkt nog zeker niet in zicht!" 

eng Ferdinand makes debut in 1.50m

In 2010 Ferdinand was listed in the catalogue as a dressage foal. Unsurprisingly, given his lovely movements and pedigree with Apache as his sire and Bottie H (s.San Remo) as his dam. At his new owner Sanne Nilsson in Sweden, whose team produces young horses to the highes levels in dressage, jumping and eventing, his natural ability for showjumping came to light. The bay gelding appeared to posess so much talent that it was decided to shift the focus on this sport. In 2019 Ferdinand, also known as Freddy, made his succesful debut at national 1.50m level with Cornelia Rylen. Quite remarkable, agrees his rider: "Freddy is a special and sensitive horse. He loves to jump and we were all very impressed by his debut in the 1.50m. I think there is a bright future ahead of him!"

video-iconVideo

Ferdinand-Apache-2018CorneliaRylenFoto Ferdinand & Cornelia Rylen (C) Cornelia Rylen

Lees meer... →
18 Jun 2018

Selectiecommissie heeft eerste toppers al geselecteerd!

logoDe selectiecommissie heeft de eerste toppers al vastgelegd voor de editie dit jaar. Dirk Reijne verklapt namens de selectiecommissie: "We zijn voortvarend van start gegaan en zijn zeer content met de kwaliteitsvolle veulens die we nu al hebben geselecteerd. We leggen de lat dit jaar weer een stukje hoger, maar hebben al enkele beste veulens vast kunnen leggen die ruimschoots aan die kwaliteitseisen voldoen. Een goede voorbode van dit seizoen!"

"In de springrichting zijn er veulens geselecteerd van Maestro van de Bisschop, Harley VDL en Cornet Obolensky, waarbij de laatste afskomstig is uit de lijn van Kannan. In de dressuurrichting vielen enkele veulens op in hun uitstraling en beweging, waaronder nazaten van For Romance I, Glock's Toto Jr en Daily Diamond."

Aankomende week gaan de reguliere selectiedagen van start. Maandag 11 juni staat de regio Zuid op het programma, donderdag 14 juni reist de commissie af naar het noorden. Klik hier voor de route inclusief tijden en addressen! Hebt u één of meerdere veulens die niet zouden misstaan in de collectie van toekomstige toppers? Meld dan nu uw veulen(s) online aan! 

Nieuwejasjes20189

Lees meer... →
06 Jun 2018

Hero K debuteert dubbele CDI winst

Het internationale debuut van de zesjarige Charmeur-nazaat Hero K had niet veel beter kunnen verlopen. Saskia Poels reed haar blikvanger naar de winst in zowel de preliminaire proef als de finale. Met 8.38 punten in de eerste proef en 80.20% in de eindronde, stak het duo met kop en schouders boven hun concurrenten uit. Aan De Hoefslag vertelde Saskia: "De punten bevestigen voor mij inderdaad wat volgens mij zijn sterktes zijn.  Hij heeft drie hele goede gangen, maar naar mijn idee is zijn galop zijn allerbeste gang. Die is voor mij ook het makkelijkste. Onze prestatie in Ranshofen is voor mij wel een goede bevestiging dat hij het internationaal goed kan doen. Hero is een heel lief paard, hij werkt altijd mee en het is iedere dag weer een plezier om met hem te kunnen werken. Hij is ook heel grappig: hij kan bijvoorbeeld uren met een bal spelen in de paddock. Het is net Ronaldo, hij is gewoon heel handig met die bal. Ik rij hem intussen al twee jaar. Hij kwam zadelmak bij mij, en ik leid hem sindsdien op. Dit jaar hoop ik dat we nog wat internationale jonge dressuurpaardenwedstrijden kunnen rijden. En dan starten we volgend jaar in het ZZ Zwaar."

Hero K werd gefokt door G. van Kamphorst te Zwartebroek uit de Silvano-dochter Uerette. Als veulen werd Hero K kampioen op de Nationale Veulenkeuring in Ermelo en was hij vervolgens de veilingtopper in Lunteren.

Bron: De Hoefslag 

Saskia-Poel-HeroK

Lees meer... →
21 May 2018

Selectiedagen 2018

Wordt uw topper de smaakmaker van Veulenveiling Midden-Nederland?

Grote belangstelling zorgde voor gezellig drukke tribunes en volle VIP-loges tijdens de veiling van 2017. Daarnaast werd de veiling in meer dan 20 landen gevolgd via de livestream. De veilingcollectie was om van te watertanden en het groot aantal kopers was dan ook zeer passend bij de kwaliteit. Het resultaat was opnieuw een forse stijging in de gemiddelde prijs ten opzichte van de voorgaande editie. 

Veulenveiling Midden-Nederland kijkt uit naar de komende editie. De selectiecommissie is zeer gemotiveerd om dit jaar een nóg interessanter portefeuille op te stellen. Hebt u zo’n topper? Graag zien wij u en uw veulen(s) op één van onze selectiedagen! U kunt u hier aanmelden. Bij een groter aantal veulens op één adres is het mogelijk dat de selectiecommissie naar u komt, neem hiervoor zsm contact met ons op. De zestiende editie van Veulenveiling Midden-Nederland vindt plaats op 5 september 2018 op de Nieuwe Heuvel te Lunteren. 

Maandag 11 juni (Zuid)
-  Frank Koster, Wehl
- Stal Hurkmans, Veghel
- Hengstenhouderij van Bommel, Aarle-Rixtel
- Johan Wilmink/Stal Horsemanship, Oud-Gastel

Donderdag 14 juni (Noord)
- VDL Stud, Bears
- KLaas Buist/Stal 183, Nuis
- Rikus Veninga, Stuifzand

Maandag 18 juni (Achterhoek)
- Enterbrook, Enter
- Radstake, Heelweg
- Nijhof, Geesteren
- Zwartjens, Raalte

Vrijdag 22 juni
- Lauw van Vliet, IJsselstein
- Van Manen, Ede
- Brinkman, Twello
- Norel, Wapenveld

Updates van exacte routes en tijden, vindt u hier

De selectiecommissie bestaat uit:
Dirk Reijne, Ad Valk, Wout-Jan van der Schans, Frenk Jespers,
Marcel van Manen, Sjakie Hurkmans en Joop van Wessel. 

Daily Diamond x Jazz bVeilingtopper 2017: Mister Red Texel (v.Daily Diamond) bracht 50.000 euro op

Lees meer... →
02 May 2018

Chaplin (v.Verdi) bezorgt Zwitserland overwinning Nation Cup Samorin

In de Longines FEI Jumping Nations Cup van CSI5* Samorin speelde de Verdi-zoon Chaplin een cruciale rol in de eindoverwinning van het Zwitserse team. Onder Martin Fuchs leverde de elfjarige bruin met een dubbele nulrit de doorslaggevende voorsprong.

Acht landen gingen de strijd aan in de Nations Cup-wedstrijd van het Slowaakse Samorin. Vier combinaties bleven in beide omlopen foutloos. Voor het Zwitserse team speelden Martin Fuchs en Chaplin (stb.naam Cerberus W, Verdi uit Jaltha B elite sport-spr prest van Concorde, fokker G. Knoop uit Slootdorp) de heldenrol. Een veelbelovende start van het nations cup seizoen. 

eng

The Verdi-offspring Chaplin played a key role in Swiss victory in the Longines FEI Jumping Nations Cup of the CSI5* Samorin. Ridden by Martin Fuchs, the eleven-year-old bay delivered the decisive head start with a double clear. 
Eight countries vied for the win in teh Nations Cup competition in the Slowakian Samorin. Only four combinations kept a clean slate over the two rounds. For the Swiss team, Martin Fuchs and Chaplin (birth name Cerberus W, s.Verdi out of Jaltha B elite sport-spr prest s.Concorde, bred by G.Knoop from Slootdorp) were the heroes of the day. A promising start to the Nations Cup season. 

Bekijk hier een video van de winnende rit! / Watch the winning ride here! 

fuchs-Chaplin-Samorin2018-FEIslide
Foto (C) FEI / Lukasz Kowalski

Lees meer... →
30 Apr 2018

Chaplin (v.Verdi) wint Grand Prix Gorla Minore

De Zwitserse ruiter Martin Fuchs en de geweldenaar Chaplin zijn terug, en hoe! De Grand Prix in Gorla Minore was dit weekend de prooi van het duo. In een razendsnelle en foutloze barrage wisten zij hun concurrenten af te schudden en zo de zege op naam te schrijven. Een mooie opening van het outdoor seizoen. Chaplin is een nakomeling van Verdi uit Jaltha B elite sport-spr prest (v.Concorde) en werd gefokt door G. Knoop te Slootdorp. 

eng

The Swiss rider Martin Fuchs and his incredible Chaplin are back with a bang! This weekend's Grand Prix of Gorla Minore became the pair's prey. In a fast and clear jump-off, the two bested their competitors and claimed the victory. A great start to the outdoor season. Chaplin is sired by Verdi and comes out of Jaltha B elite sport-spr prest (s.Concorde), he was bred by G. Knoop from Slootdorp. 

Chaplin-winsGPGorlaMinore

Lees meer... →
09 Apr 2018

9 voor stap Ibiza in sporttest *video*

Asgard's Ibiza behaalde vandaag een 9 voor zijn stap in de sporttest voor hengsten in Duitsland. Gemiddeld slaagde hij met een 8,12, wat de tweede plek van zijn jaargang betekende. De jury waardeerde zijn stap met een 9, waarmee Ibiza het hoogste cijfer voor deze gang èn van de dag in ontvangst mocht nemen. "Een hoogtepunt!", aldus de juryvoorzitter. De imponerende voshengst die werd gefokt door Luc Boogert werd vandaag niet voorgesteld door zijn vaste amazone Emmelie Scholtens, aangezien zij aan Indoor Brabant deelneemt, maar door de gelegenheidsamazone Juliane Brunckhorst. 
eng 
Asgard's Ibiza received a 9 for the walk in the sporttest for stallions in Germany today. He passed the test with an average score of 8,12, resulting in the second place of his age category. The jury valued the walk with a 9, granting Ibiza the highest grade of the day. "A highlight!", explained the chairman of the jury. The impressive chestnut that was bred by Luc Boogert, was not presented by his usual rider Emmelie Scholtens, since she is competing in Indoor Brabant, but by Juliane Brunckhorst. 

video-iconVIDEO 

Ibiza-2018Brunckhorst-RHelminkFoto (C) Rick Helmink / Horses.nl 

Lees meer... →
09 Mar 2018

Farzana zilver in Lichte Tour KNHS Indoor Kampioenschappen

Mara de Vries wist ook deze KNHS Indoor Kampioenschappen weer eremetaal mee naar huis te brengen met de in 2010 in Lunteren geveilde Farzana G. Deze Ampère-dochter heeft inmiddels een behoorlijke lijst aan palmares opgebouwd. De WK-merrie liet op de eerste dag in Ermelo een proef met veel kwaliteit zien en behaalde daar de derde plaats. In de Kür maakten ze geen fouten en was de zeer expressieve draftour één van de hoogtepunten. De score van 73,792% betekende niet alleen nipt een tweede positie in deze klasse, maar ook het zilver in de algehele eindstand! Farzana G werd gefokt door M.G.M. Gerner uit Marienheem uit de Florencio-dochter Ashanti G, een volle zus van het Lichte Tour paard Chanel G.  

eng

For the third time in her career, Mara de Vries en the in 2010 auctioned Farzana G took home a medal at the national championships. The Ampère-daughter has built up quite a resumé and can add silver in the Small Tour to the list. As a finalist in last year's World Breeding Dressage Championships for Young Horses, she showed a top quality test on the first day and claimed the third price. In the Freestyle no mistakes were made and one of the highlights were the expressionate trot tour. The score of 73,792% brought the duo the second place in this class and it guareenteed the silver in the overall position! Farzana G was bred by M.G.M. Gerner from Marienheem and comes out of the Florencio-daughter Ashanti G, a sister to the Small Tour horse Chanel G. 


FarzanaWK2017 

Lees meer... →
05 Mar 2018

Kingston AF aangewezen voor KWPN verrichtingsonderzoek

In Ermelo viel de in 2015 op Veulenveiling Midden-Nederland verkochte Kingston AF al positief op. De zeer complete hengst liet in Den Bosch nogmaals zien het nodige talent te bezitten en ontving daarmee een uitnodiging voor het KWPN verrichtingsonderzoek. De Spielberg-zoon is gefokt door L. van Aaken te Wintelre uit Gina prok elite IBOP-dr (v.Florencio). Een fantastische presentatie, ook voor eigenaren Louis en Gabriëlle Röst van Stal Haarbosch in Stroe, die de blikvanger als veulen op de veiling kochten. 

De organisatie van Veulenveiling Midden-Nederland wil hierbij graag de fokker en eigenaren feliciteren met dit prestigieuze resultaat! 

video-iconVideo op KWPN.tv

eng

In Ermelo the in 2015 at Dutch Top Foals sold Kingston AF already stood out in the crowd. In Den Bosch, the stallion that ticks all the boxes, once more demonstrated to possess al the necessary qualities and talent. The KWPN Stallion selection committee therefore appointed the stallion for the KWPN Performance Test. The Spielberg-descendant is bred by L. van Aaken from Wintelre out of Gina prok elite IBOP-dr (s.Florencio). A fantastic accomplishment, also for owners Louis and Gabriëlle Röst of Haarbosch Stables in Stroe, that purchased the eyecatcher at the foal auction. 

The organisation of the Dutch Top Foals auction would hereby like to congratulate breeder and owners with this prestigious result! 

KingstonAF-SpielbergxFlorencio
Foto (C) Melanie Brevink - Van Dijk 

Lees meer... →
05 Feb 2018

Guesssina snelt naar winst 1* 1.30m Drachten

De in 2011 geveilde Guesssina (v.Zirocco Blue) snelde onder Hester Klompmaker naar de zege in de 1* 1.30m Big Tour op Indoor Drachten. In een sterk deelnemersveld van 69 combinaties, wist het duo in exact 57 seconden foutloos te eindstreep te behalen. Het fokproduct van Jannie Hooghiemstra uit Garijp is een halfbroer van Klompmaker's voormalige troef Djumpsina SFN. 
eng 
Hester Klompmaker steered the in 2011 auctioned Guesssina (s.Zirocco Blue) to the victory in the 1* 1.30m Big Tour at CSI Indoor Drachten. Besting no less than 69 competitors, the pair finished their clear round in exactly 57 seconds. The chestnut is bred by Jannie Hooghiemstra from Garijp and is a half-brother to Klompmaker's former top horse Djumpsina SFN. 

Guesssina-HesterKlompmaker wint130Drachten18-Digishots
Foto (C) DigiShots 

Lees meer... →
11 Jan 2018

Farzana verkocht naar Shanna Baars

Dressuurstal van Baalen en Yvonne Termeer hebben de zevenjarige topmerrie Farzana verkocht aan Shanna Baars, nu nog succesvol bij de pony’s. De Ampère-dochter is met Mara de Vries in het zadel succesvol in de Lichte Tour. Farzana werd gefokt door M.G.M. Gerner uit Marienheem en als veulen verkocht aan Yvonne Termeer op Veulenveiling Midden-Nederland. 

‘Het is een prachtige deal zo’, vertelt amazone Mara de Vries aan de Hoefslag. Zij is degene die de merrie begin 2016 op Dressuurstal Van Baalen overnam van stalamazone Lisanne der Nederlanden en opleidde tot het niveau waarop ze nu loopt: de Lichte Tour. Daarin behaalt het duo vanaf hun debuut in april dit jaar al huizenhoge scores. Daarnaast liep Farzana mee in de finale van het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo dit jaar.

Mara laat weten dat het de bedoeling was om Farzana ‘ooit’ te verkopen. ‘Na het WK was er veel vraag naar haar. En daarom is het zo gaaf dat ze gewoon in Nederland blijft, beter nog, gewoon bij Dressuurstal Van Baalen! Ook voor mede-eigenaresse Yvonne Termeer is dit superleuk.' 
Nieuwe amazone Shanna Baars is een leerlinge van Coby van Baalen. ‘Ze zit in haar laatste jaar bij de pony’s met Don Camillo du Bois, in het A-kader; in 2018 richt ze zich dan ook op het EK Pony’s. Af en toe zal ze al in het zadel van Farzana plaatsnemen. Zo kunnen die twee geleidelijk aan elkaar wennen’, aldus Mara.

Voorlopig blijft Mara zelf de expressieve merrie rijden. ‘Ik ga nog even lekker van haar genieten.’, laat Mara weten. ‘Hopelijk kunnen we samen nog wat buitenlandse wedstrijden meepakken, wie weet dezelfde wedstrijden die Shanna ook rijdt met haar pony. En als Shanna haar overgenomen heeft, kom ik nog altijd langs haar stal om haar een aai te geven!’

Bron (C): De Hoefslag

Farzana Ampere NKkampioen2016

Lees meer... →
22 Dec 2017
Page 1 of 8