Gespot: Ferdinand (v.Apache) debuteert in 1.50m

Ferdinand, gefokt door H.C. Vonk uit Lienden, stond in 2010 in de catalogus als dressuurveulen. Niet verwonderlijk, gezien zijn fijne manier van bewegen en zijn afstamming met Apache als vader en Bottie H (v.San Remo) als moeder. Bij zijn nieuwe eigenaar Sanne Nilsson in Zweden, die met haar team jonge paarden opleidt tot het hoogste niveau in dressuur, springen en eventing, kwam echter zijn aanleg als springpaard aan het licht. De bruine ruin bleek over dusdanig veel talent te beschikken, dat er werd besloten de focus daarop te leggen. In 2018 maakte Ferdinand, die in de stal ook wel Freddy wordt genoemd, succesvol zijn debuut op nationaal 1.50m niveau met de amazone Cornelia Rylen. Bijzonder, zo vindt ook zijn amazone: "Freddy is een speciaal en sensitief paard. Hij is gek op springen en we waren allemaal zeer onder de indruk van zijn debuut in het 1.50m. Het einde lijkt nog zeker niet in zicht!" 

eng Ferdinand makes debut in 1.50m

In 2010 Ferdinand was listed in the catalogue as a dressage foal. Unsurprisingly, given his lovely movements and pedigree with Apache as his sire and Bottie H (s.San Remo) as his dam. At his new owner Sanne Nilsson in Sweden, whose team produces young horses to the highes levels in dressage, jumping and eventing, his natural ability for showjumping came to light. The bay gelding appeared to posess so much talent that it was decided to shift the focus on this sport. In 2019 Ferdinand, also known as Freddy, made his succesful debut at national 1.50m level with Cornelia Rylen. Quite remarkable, agrees his rider: "Freddy is a special and sensitive horse. He loves to jump and we were all very impressed by his debut in the 1.50m. I think there is a bright future ahead of him!"

video-iconVideo

Ferdinand-Apache-2018CorneliaRylenFoto Ferdinand & Cornelia Rylen (C) Cornelia Rylen

Lees meer... →
18 Jun 2018

Selectiecommissie heeft eerste toppers al geselecteerd!

logoDe selectiecommissie heeft de eerste toppers al vastgelegd voor de editie dit jaar. Dirk Reijne verklapt namens de selectiecommissie: "We zijn voortvarend van start gegaan en zijn zeer content met de kwaliteitsvolle veulens die we nu al hebben geselecteerd. We leggen de lat dit jaar weer een stukje hoger, maar hebben al enkele beste veulens vast kunnen leggen die ruimschoots aan die kwaliteitseisen voldoen. Een goede voorbode van dit seizoen!"

"In de springrichting zijn er veulens geselecteerd van Maestro van de Bisschop, Harley VDL en Cornet Obolensky, waarbij de laatste afskomstig is uit de lijn van Kannan. In de dressuurrichting vielen enkele veulens op in hun uitstraling en beweging, waaronder nazaten van For Romance I, Glock's Toto Jr en Daily Diamond."

Aankomende week gaan de reguliere selectiedagen van start. Maandag 11 juni staat de regio Zuid op het programma, donderdag 14 juni reist de commissie af naar het noorden. Klik hier voor de route inclusief tijden en addressen! Hebt u één of meerdere veulens die niet zouden misstaan in de collectie van toekomstige toppers? Meld dan nu uw veulen(s) online aan! 

Nieuwejasjes20189

Lees meer... →
06 Jun 2018

Hero K debuteert dubbele CDI winst

Het internationale debuut van de zesjarige Charmeur-nazaat Hero K had niet veel beter kunnen verlopen. Saskia Poels reed haar blikvanger naar de winst in zowel de preliminaire proef als de finale. Met 8.38 punten in de eerste proef en 80.20% in de eindronde, stak het duo met kop en schouders boven hun concurrenten uit. Aan De Hoefslag vertelde Saskia: "De punten bevestigen voor mij inderdaad wat volgens mij zijn sterktes zijn.  Hij heeft drie hele goede gangen, maar naar mijn idee is zijn galop zijn allerbeste gang. Die is voor mij ook het makkelijkste. Onze prestatie in Ranshofen is voor mij wel een goede bevestiging dat hij het internationaal goed kan doen. Hero is een heel lief paard, hij werkt altijd mee en het is iedere dag weer een plezier om met hem te kunnen werken. Hij is ook heel grappig: hij kan bijvoorbeeld uren met een bal spelen in de paddock. Het is net Ronaldo, hij is gewoon heel handig met die bal. Ik rij hem intussen al twee jaar. Hij kwam zadelmak bij mij, en ik leid hem sindsdien op. Dit jaar hoop ik dat we nog wat internationale jonge dressuurpaardenwedstrijden kunnen rijden. En dan starten we volgend jaar in het ZZ Zwaar."

Hero K werd gefokt door G. van Kamphorst te Zwartebroek uit de Silvano-dochter Uerette. Als veulen werd Hero K kampioen op de Nationale Veulenkeuring in Ermelo en was hij vervolgens de veilingtopper in Lunteren.

Bron: De Hoefslag 

Saskia-Poel-HeroK

Lees meer... →
21 May 2018

Selectiedagen 2018

Wordt uw topper de smaakmaker van Veulenveiling Midden-Nederland?

Grote belangstelling zorgde voor gezellig drukke tribunes en volle VIP-loges tijdens de veiling van 2017. Daarnaast werd de veiling in meer dan 20 landen gevolgd via de livestream. De veilingcollectie was om van te watertanden en het groot aantal kopers was dan ook zeer passend bij de kwaliteit. Het resultaat was opnieuw een forse stijging in de gemiddelde prijs ten opzichte van de voorgaande editie. 

Veulenveiling Midden-Nederland kijkt uit naar de komende editie. De selectiecommissie is zeer gemotiveerd om dit jaar een nóg interessanter portefeuille op te stellen. Hebt u zo’n topper? Graag zien wij u en uw veulen(s) op één van onze selectiedagen! U kunt u hier aanmelden. Bij een groter aantal veulens op één adres is het mogelijk dat de selectiecommissie naar u komt, neem hiervoor zsm contact met ons op. De zestiende editie van Veulenveiling Midden-Nederland vindt plaats op 5 september 2018 op de Nieuwe Heuvel te Lunteren. 

Maandag 11 juni (Zuid)
-  Frank Koster, Wehl
- Stal Hurkmans, Veghel
- Hengstenhouderij van Bommel, Aarle-Rixtel
- Johan Wilmink/Stal Horsemanship, Oud-Gastel

Donderdag 14 juni (Noord)
- VDL Stud, Bears
- KLaas Buist/Stal 183, Nuis
- Rikus Veninga, Stuifzand

Maandag 18 juni (Achterhoek)
- Enterbrook, Enter
- Radstake, Heelweg
- Nijhof, Geesteren
- Zwartjens, Raalte

Vrijdag 22 juni
- Lauw van Vliet, IJsselstein
- Van Manen, Ede
- Brinkman, Twello
- Norel, Wapenveld

Updates van exacte routes en tijden, vindt u hier

De selectiecommissie bestaat uit:
Dirk Reijne, Ad Valk, Wout-Jan van der Schans, Frenk Jespers,
Marcel van Manen, Sjakie Hurkmans en Joop van Wessel. 

Daily Diamond x Jazz bVeilingtopper 2017: Mister Red Texel (v.Daily Diamond) bracht 50.000 euro op

Lees meer... →
02 May 2018

Chaplin (v.Verdi) bezorgt Zwitserland overwinning Nation Cup Samorin

In de Longines FEI Jumping Nations Cup van CSI5* Samorin speelde de Verdi-zoon Chaplin een cruciale rol in de eindoverwinning van het Zwitserse team. Onder Martin Fuchs leverde de elfjarige bruin met een dubbele nulrit de doorslaggevende voorsprong.

Acht landen gingen de strijd aan in de Nations Cup-wedstrijd van het Slowaakse Samorin. Vier combinaties bleven in beide omlopen foutloos. Voor het Zwitserse team speelden Martin Fuchs en Chaplin (stb.naam Cerberus W, Verdi uit Jaltha B elite sport-spr prest van Concorde, fokker G. Knoop uit Slootdorp) de heldenrol. Een veelbelovende start van het nations cup seizoen. 

eng

The Verdi-offspring Chaplin played a key role in Swiss victory in the Longines FEI Jumping Nations Cup of the CSI5* Samorin. Ridden by Martin Fuchs, the eleven-year-old bay delivered the decisive head start with a double clear. 
Eight countries vied for the win in teh Nations Cup competition in the Slowakian Samorin. Only four combinations kept a clean slate over the two rounds. For the Swiss team, Martin Fuchs and Chaplin (birth name Cerberus W, s.Verdi out of Jaltha B elite sport-spr prest s.Concorde, bred by G.Knoop from Slootdorp) were the heroes of the day. A promising start to the Nations Cup season. 

Bekijk hier een video van de winnende rit! / Watch the winning ride here! 

fuchs-Chaplin-Samorin2018-FEIslide
Foto (C) FEI / Lukasz Kowalski

Lees meer... →
30 Apr 2018

Chaplin (v.Verdi) wint Grand Prix Gorla Minore

De Zwitserse ruiter Martin Fuchs en de geweldenaar Chaplin zijn terug, en hoe! De Grand Prix in Gorla Minore was dit weekend de prooi van het duo. In een razendsnelle en foutloze barrage wisten zij hun concurrenten af te schudden en zo de zege op naam te schrijven. Een mooie opening van het outdoor seizoen. Chaplin is een nakomeling van Verdi uit Jaltha B elite sport-spr prest (v.Concorde) en werd gefokt door G. Knoop te Slootdorp. 

eng

The Swiss rider Martin Fuchs and his incredible Chaplin are back with a bang! This weekend's Grand Prix of Gorla Minore became the pair's prey. In a fast and clear jump-off, the two bested their competitors and claimed the victory. A great start to the outdoor season. Chaplin is sired by Verdi and comes out of Jaltha B elite sport-spr prest (s.Concorde), he was bred by G. Knoop from Slootdorp. 

Chaplin-winsGPGorlaMinore

Lees meer... →
09 Apr 2018

9 voor stap Ibiza in sporttest *video*

Asgard's Ibiza behaalde vandaag een 9 voor zijn stap in de sporttest voor hengsten in Duitsland. Gemiddeld slaagde hij met een 8,12, wat de tweede plek van zijn jaargang betekende. De jury waardeerde zijn stap met een 9, waarmee Ibiza het hoogste cijfer voor deze gang èn van de dag in ontvangst mocht nemen. "Een hoogtepunt!", aldus de juryvoorzitter. De imponerende voshengst die werd gefokt door Luc Boogert werd vandaag niet voorgesteld door zijn vaste amazone Emmelie Scholtens, aangezien zij aan Indoor Brabant deelneemt, maar door de gelegenheidsamazone Juliane Brunckhorst. 
eng 
Asgard's Ibiza received a 9 for the walk in the sporttest for stallions in Germany today. He passed the test with an average score of 8,12, resulting in the second place of his age category. The jury valued the walk with a 9, granting Ibiza the highest grade of the day. "A highlight!", explained the chairman of the jury. The impressive chestnut that was bred by Luc Boogert, was not presented by his usual rider Emmelie Scholtens, since she is competing in Indoor Brabant, but by Juliane Brunckhorst. 

video-iconVIDEO 

Ibiza-2018Brunckhorst-RHelminkFoto (C) Rick Helmink / Horses.nl 

Lees meer... →
09 Mar 2018

Farzana zilver in Lichte Tour KNHS Indoor Kampioenschappen

Mara de Vries wist ook deze KNHS Indoor Kampioenschappen weer eremetaal mee naar huis te brengen met de in 2010 in Lunteren geveilde Farzana G. Deze Ampère-dochter heeft inmiddels een behoorlijke lijst aan palmares opgebouwd. De WK-merrie liet op de eerste dag in Ermelo een proef met veel kwaliteit zien en behaalde daar de derde plaats. In de Kür maakten ze geen fouten en was de zeer expressieve draftour één van de hoogtepunten. De score van 73,792% betekende niet alleen nipt een tweede positie in deze klasse, maar ook het zilver in de algehele eindstand! Farzana G werd gefokt door M.G.M. Gerner uit Marienheem uit de Florencio-dochter Ashanti G, een volle zus van het Lichte Tour paard Chanel G.  

eng

For the third time in her career, Mara de Vries en the in 2010 auctioned Farzana G took home a medal at the national championships. The Ampère-daughter has built up quite a resumé and can add silver in the Small Tour to the list. As a finalist in last year's World Breeding Dressage Championships for Young Horses, she showed a top quality test on the first day and claimed the third price. In the Freestyle no mistakes were made and one of the highlights were the expressionate trot tour. The score of 73,792% brought the duo the second place in this class and it guareenteed the silver in the overall position! Farzana G was bred by M.G.M. Gerner from Marienheem and comes out of the Florencio-daughter Ashanti G, a sister to the Small Tour horse Chanel G. 


FarzanaWK2017 

Lees meer... →
05 Mar 2018

Kingston AF aangewezen voor KWPN verrichtingsonderzoek

In Ermelo viel de in 2015 op Veulenveiling Midden-Nederland verkochte Kingston AF al positief op. De zeer complete hengst liet in Den Bosch nogmaals zien het nodige talent te bezitten en ontving daarmee een uitnodiging voor het KWPN verrichtingsonderzoek. De Spielberg-zoon is gefokt door L. van Aaken te Wintelre uit Gina prok elite IBOP-dr (v.Florencio). Een fantastische presentatie, ook voor eigenaren Louis en Gabriëlle Röst van Stal Haarbosch in Stroe, die de blikvanger als veulen op de veiling kochten. 

De organisatie van Veulenveiling Midden-Nederland wil hierbij graag de fokker en eigenaren feliciteren met dit prestigieuze resultaat! 

video-iconVideo op KWPN.tv

eng

In Ermelo the in 2015 at Dutch Top Foals sold Kingston AF already stood out in the crowd. In Den Bosch, the stallion that ticks all the boxes, once more demonstrated to possess al the necessary qualities and talent. The KWPN Stallion selection committee therefore appointed the stallion for the KWPN Performance Test. The Spielberg-descendant is bred by L. van Aaken from Wintelre out of Gina prok elite IBOP-dr (s.Florencio). A fantastic accomplishment, also for owners Louis and Gabriëlle Röst of Haarbosch Stables in Stroe, that purchased the eyecatcher at the foal auction. 

The organisation of the Dutch Top Foals auction would hereby like to congratulate breeder and owners with this prestigious result! 

KingstonAF-SpielbergxFlorencio
Foto (C) Melanie Brevink - Van Dijk 

Lees meer... →
05 Feb 2018

Guesssina snelt naar winst 1* 1.30m Drachten

De in 2011 geveilde Guesssina (v.Zirocco Blue) snelde onder Hester Klompmaker naar de zege in de 1* 1.30m Big Tour op Indoor Drachten. In een sterk deelnemersveld van 69 combinaties, wist het duo in exact 57 seconden foutloos te eindstreep te behalen. Het fokproduct van Jannie Hooghiemstra uit Garijp is een halfbroer van Klompmaker's voormalige troef Djumpsina SFN. 
eng 
Hester Klompmaker steered the in 2011 auctioned Guesssina (s.Zirocco Blue) to the victory in the 1* 1.30m Big Tour at CSI Indoor Drachten. Besting no less than 69 competitors, the pair finished their clear round in exactly 57 seconds. The chestnut is bred by Jannie Hooghiemstra from Garijp and is a half-brother to Klompmaker's former top horse Djumpsina SFN. 

Guesssina-HesterKlompmaker wint130Drachten18-Digishots
Foto (C) DigiShots 

Lees meer... →
11 Jan 2018

Farzana verkocht naar Shanna Baars

Dressuurstal van Baalen en Yvonne Termeer hebben de zevenjarige topmerrie Farzana verkocht aan Shanna Baars, nu nog succesvol bij de pony’s. De Ampère-dochter is met Mara de Vries in het zadel succesvol in de Lichte Tour. Farzana werd gefokt door M.G.M. Gerner uit Marienheem en als veulen verkocht aan Yvonne Termeer op Veulenveiling Midden-Nederland. 

‘Het is een prachtige deal zo’, vertelt amazone Mara de Vries aan de Hoefslag. Zij is degene die de merrie begin 2016 op Dressuurstal Van Baalen overnam van stalamazone Lisanne der Nederlanden en opleidde tot het niveau waarop ze nu loopt: de Lichte Tour. Daarin behaalt het duo vanaf hun debuut in april dit jaar al huizenhoge scores. Daarnaast liep Farzana mee in de finale van het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo dit jaar.

Mara laat weten dat het de bedoeling was om Farzana ‘ooit’ te verkopen. ‘Na het WK was er veel vraag naar haar. En daarom is het zo gaaf dat ze gewoon in Nederland blijft, beter nog, gewoon bij Dressuurstal Van Baalen! Ook voor mede-eigenaresse Yvonne Termeer is dit superleuk.' 
Nieuwe amazone Shanna Baars is een leerlinge van Coby van Baalen. ‘Ze zit in haar laatste jaar bij de pony’s met Don Camillo du Bois, in het A-kader; in 2018 richt ze zich dan ook op het EK Pony’s. Af en toe zal ze al in het zadel van Farzana plaatsnemen. Zo kunnen die twee geleidelijk aan elkaar wennen’, aldus Mara.

Voorlopig blijft Mara zelf de expressieve merrie rijden. ‘Ik ga nog even lekker van haar genieten.’, laat Mara weten. ‘Hopelijk kunnen we samen nog wat buitenlandse wedstrijden meepakken, wie weet dezelfde wedstrijden die Shanna ook rijdt met haar pony. En als Shanna haar overgenomen heeft, kom ik nog altijd langs haar stal om haar een aai te geven!’

Bron (C): De Hoefslag

Farzana Ampere NKkampioen2016

Lees meer... →
22 Dec 2017

Kay uitgenodigd voor de tweede ronde KWPN hengstenkeuring

Op de laatste reguliere dressuur dag, werd de in 2015 op Veulenveiling Midden-Nederland verkochte Kay, uitgenodigd voor de volgende ronde van het KWPN hengstenselectie traject. Dit betekent dat we deze zwarte blikvanger terug zullen zien op de hengstenkeuring in Den Bosch. Kay is een nakomeling van Glock's Toto Jr. and gefokt door R. Waijers te Ruurlo uit de merrie Donna (elite prok ibop-dr v.Dayano). Kay staat geregistreerd op naam van Fam. Van Vliet uit Maasdijk. 

De organisatie van Veulenveiling Midden-Nederland wil hierbij graag de fokker en eigenaar feliciteren met dit mooie resultaat! 

video-iconVideo op KWPN.tv

eng

On the last regular dressage inspection, the in 2015 at the Dutch Top Foals auction sold Kay was invited to the next round of the KWPN Stallion selection that will take place in Den Bosch in February. The black beauty is a son of Glock's Toto Jr. out and bred by R. Waijers from Ruurlo out of Donna (elite prok ibop-dr by Dayano). Kay is owned by family Van Vliet from Maasdijk. 

The organisation of the Dutch Top Foals auction would hereby like to congratulate breeder and owners with this great result! 

Kay-GlocksTotoJrxDayano
Foto (C) Horses.nl-Paardenkrant

Lees meer... →
09 Dec 2017

Kingston AF verkrijgt ticket KWPN Hengstenkeuring

Op de eerste dag van de dressuurhengsten, was de in 2015 in Lunteren geveilde Kingston AF één van de smaakmakers. De bruine zoon van Spielberg uit Gina prok elite ibop-dr (v.Florencio) viel op door zijn fraaie type, zeer goede front en bovenbouw en correcte fundament. De hengst bewoog daarbij in zowel draf als galop met een goede beenzetting, veel houding en een zeer goede souplesse. Kingston AF is gefokt door L. van Aaken te Wintelre en is in eigendom van G & L.J. Röst van Stal Het Haarbosch uit Stroe. 

De organisatie van Veulenveiling Midden-Nederland wil hierbij graag de fokker en eigenaar feliciteren met dit mooie resultaat! 

video-iconVideo op KWPN.tv

eng

On the first day of the dressagestallions, the in 2015 at the Dutch Top Foals auction sold Kingston AF was one of the stallions that made a lasting impression. The bay son of Spielberg out of Gina prok elite ibop-dr (s.Florencio) stood out via his appealing model, good front and topline and correct foundation. The stallion showed in both his trot and canter a great technique, posture and elasticity. Kingston AF is bred by L. van Aaken in Wintelre and is owned by G. & L.J. Röst of Het Haarbosch Stables in Stroe.  

The organisation of the Dutch Top Foals auction would hereby like to congratulate breeder and owners with this great result! 

KingstonAF-619SpielbergxFlorencio
Foto (C) Horses.nl / Paardenkrant

Lees meer... →
06 Dec 2017

Vacature functie Secretariaat

logoHet bestuur van Stichting Veulenveiling Midden-Nederland is op zoek naar een nieuw bestuurslid die binnen het bestuur de functie van secretaris (m/v) wil bekleden.
De huidige secretaris heeft aangegeven aan het eind van dit jaar te willen stoppen met haar werkzaamheden. De Veulenveiling is dit jaar voor de 15de maal gehouden in De Nieuwe Heuvel te Lunteren.
Veulenveiling Midden-Nederland mag zich inmiddels rekenen tot de top van de veulenveilingen die jaarlijks in ons land worden gehouden.

Inhoud functie:
De secretaris is de “spin in het web” binnen het bestuur van de Veulenveiling. Natuurlijk gaan de werkzaamheden het gehele jaar door. Echter de maanden juli en augustus kunnen tot piekmaanden worden gerekend en natuurlijk vindt op de eerste woensdag in september uiteindelijk de veiling plaats. Samen met de overige bestuursleden en vele vrijwilligers wordt de veilingdag- en avond vormgegeven. En ja, natuurlijk kost een dergelijke functie tijd, het gaat er om samen plezier te beleven bij de organisatie van het evenement.

Benodigde competenties:

- Bestuurder is bereid om samen met de andere bestuurders zich in te spannen voor de verdere ontwikkeling en professionalisering van de Veulenveiling Midden-Nederland
- Affiniteit met de fokkerij van spring- en dressuurpaarden
- Uitstekend netwerker en communicator
- In staat om het overzicht te houden in en rondom de organisatie van de veiling en waar nodig structuur aan te kunnen brengen
- Administratief vaardig, in staat om met behulp van geautomatiseerde processen heldere vastleggingen en rapportages te kunnen genereren
- Het “leuk” vinden om medeorganisator te zijn van de Veulenveiling.

Gezien de tijd die deze functie in beslag neemt is een passende vergoeding hiervoor bespreekbaar, naast natuurlijk de gebruikelijke onkostenvergoedingen. Als u zich aangesproken voelt en u wilt in gesprek over de mogelijke invulling van deze vacature dan graag uiterlijk 31 januari uw reactie naar de voorzitter van het bestuur de heer Joop van Wessel. E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Lees meer... →
01 Dec 2017

Korbach van de Renger door naar 2de bezichtiging

Korbach van de Renger liet vandaag zien zijn Colestus x Concorde afstamming niet te verloochenen. De schimmelhengst, die in 2015 werd geveild op Veulenveiling Midden-Nederland, sprong keer op keer met veel voorzichtigheid, afdruk en gemak. Dit verdiende dan ook een uitnodiging voor de tweede bezichtiging in Den Bosch. Korbach van de Renger is gefokt door de heer B.J.T. te Grotenhuis uit Gelselaar en komt uit Sina-stam. De hengst met catalogus nummer 61 is in eigendom van H. Jacobs uit Weert. 

De organisatie van Veulenveiling Midden-Nederland wil hierbij graag de fokker en eigenaar feliciteren met dit mooie resultaat! 

video-iconVideo op KWPN.tv 

eng 
Today, Korbach van de Renger lived up to the expectations of his Colestus x Concorde pedigree. The grey stallion, that was auctioned at the Dutch Top Foals auction in 2015, jumped effortlessly with scope, impression and was keen not to come near the pole. Hence, it was no suprise the committee granted him an invite to the second round at the spectacular KWPN Stallion Show in Den Bosch. Korbach van de Renger is bred by B.J.T. te Grotenhuis from Gelselaar and is an offspring of the well-known Sina- damline. The stallion with catalogue number 61, is owned by H. Jacobs from Weert. 

The organisation of the Dutch Top Foals auction would hereby like to congratulate breeder and owners with this great result! 

Korbach-ColestusxConcorde-Horsesnl
Foto (C) Horses.nl

Lees meer... →
30 Nov 2017

Kwasi (v.Quasimodo Z) door naar Den Bosch

In Ermelo zijn vandaag de eerste bezichtigingen voor de hengstenkeuring van start gegaan. De komende twee weken mogen de tweeënhalfjarige hengsten hun talent demonstreren en kunnen zij een ticket verdienen voor de prestigieuze hengstenkeuring in Den Bosch. Het spits werd afgebeten door de springhengsten en hierbij verscheen ook Kwasi (cat no. 242) in de ring. Deze Quasimodo Z-nazaat, in 2015 geveild op Veulenveiling Midden-Nederland, is gefokt door S. van Dellen uit Opende en medegeregistreerd op naam van Reini Tewis uit Westdorp. De donkerbruine hengst komt uit de merrie Tolocia ster prestatie (v.Lancelot), die tevens als moeder te boek staat van drie internationaal springende Tygo-nakomelingen: Bolocia (1.45m met Michel Hendrix), Applaus (1.40m met Paolo Santini) en Exclusief (1.45m met Shane Carey). Grootmoeder Olicia bracht onder andere het 1.60m Grand Prix paard Dolicia (v.Verdi TN) van Christian Ahlmann en het internationaal 1.40m paard Wembly (v.Guidam) van Nina Lindbak. 

Kwasi heeft zijn talenten dus niet van een vreemde en liet vandaag in Ermelo met veel gemak een zeer constante verrichting zien. De goed gemodelleerde hengst was scherp en voorzichtig op het hout, waarbij zijn voorbeentechniek positief opviel. 

De organisatie van Veulenveiling Midden-Nederland wil hierbij graag de fokker en eigenaar feliciteren met dit mooie resultaat! 
video-iconVideo op KWPN.tv 

eng

Today, the KWPN first round stallion viewing started in Ermelo. During the coming two weeks the young stallions may demonstrate their talents and can earn a ticket for the prestigious KWPN Stallion Show in Den Bosch. The first breeding direction in the ring is the jumper stallions. In the last group Kwasi (cat. no 242) also made an appearance. This Quasimodo Z-offspring, in 2015 sold at the Dutch Top Foals sales, is bred by S. van Dellen from Opende and registered to Reini Tewis from Westdorp. The bay stallion is out of the mare Tolocia ster prestatie (s.Lancelot), that already produced three international showjumpers all sired by Tygo: 1.45m under Michel Hendrix), Applaus (1.40m under Paolo Santini) and Exclusief (1.45m under Shane Carey). Granddam Olicia produced Christian Ahlmann's 1.60m Grand Prix showjumper Dolicia (v.Verdi TN)  and the international 1.40m horse Wembly (v.Guidam) of Nina Lindbak. 

Kwasi clearly has inherited his talent from his family and put up a constant performance in Ermelo today. The well-modelled stallion was sharp and careful in his jumping, excelling in his front leg technique. 

The organisation of the Dutch Top Foals auction would hereby like to congratulate breeder and owners with this great result! 

Kwasi-Quasimodo-Z-x-Lancelot-MelanieBrevink
Foto (C) Horses.nl/Melanie Brevink-Van Dijk

Lees meer... →
28 Nov 2017

Asgards Ibiza Hauptprämiensieger 2017


Asgard's Ibiza is in Vechta gekroond tot Hauptprämiensieger 2017. De imponerende voshengst die opeenvolgend de vaderdieren Desperado, Jazz en Contango in zijn pedigree voert, werd in 2013 voor een recordbedrag verkocht op Veulenveiling Midden-Nederland.De hengst komt uit de Wendy-stam van Huub van Helvoirt en is gefokt door Luc Boogert uit Winterswijk. De bij Oldenburg en Hannover goedgekeurde hengst van Vasco Janke staat in training bij Emmelie Scholtens. 

Ieder jaar wordt in Oldenburg de titel Hauptprämiensieger vergeven, voor hengsten die hun test met succes hebben afgelegd en hun eerste jaargang veulens hebben getoond. Dit jaar scoorde Ibiza een 8,73 gemiddeld in de sporttest in Münster-Handorf en leverde hij de veilingtopper van de Oldenburg Summer Mixed Sales. Fokkerijleider dr. Wolfgang Schulze-Schleppinghof had het in zijn toelichting over het nieuwe bloed dat Ibiza meebrengt vanuit Nederland, zijn goede prestaties in de testen en de goede eerste veulenjaargang. “Hij was zeer geliefd bij de fokkers en ik geloof dat de fokkers niet teleurgesteld zijn met de veulens.” Vorig jaar dekte Ibiza meer dan 180 merries in Duitsland.

Bron: Horses.nl

Ibiza-hauptpramiensieger2017

Lees meer... →
21 Nov 2017

€2.000 voor Huifbedrijden Barneveld

HuifbedrijdenOok de 15de editie van Veulenveiling Midden-Nederland werd geopend met een veilingstuk voor het goede doel.  Dit jaar koos het bestuur als goed doel Huifbedrijden Barneveld; Aangespannen voor Ontspanning.

Veilingmeester Johan Wilmink opende de avond met een bronzen beeld van de hand van kunstenares Jacqueline van der Veer. Afgelopen week kon de cheque à €2.000 worden overhandigd. Names Huifbedrijden Barneveld namen voorzitter Trees Donkervoort en penningmeester Yvonne Blankenspoor de cheque in ontvangst en vertelden hun genodigden nog wat meer over het goede werk dat de stichting verricht. Een zeer indrukwekkende organisatie die echt het verschil maakt in de regio! 

Wilt u meer informatie over Stichting Huifbedrijden Barneveld of hen ook een steuntje in de rug geven? Kijk dan eens op www.huifbedrijdenbarneveld.nl of stuur een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Huifbedrijdencheque2017klein

Op de foto van links naar rechts: Astrid van Doorn ICreative te Ede, Trees Donkervoort en Yvonne Blankenspoor van Stichting Huifbedrijden Barneveld en voorzitter Joop van Wessel en secretariaat Bep Haanschoten van Veulenveiling Midden-Nederland


Lees meer... →
11 Nov 2017

Mister Red Texel veilingtopper met 50.000 euro

Het beloofde op voorhand al een goede veiling te worden, de collectie was veelbelovend, het rumoer positief en animo groot. De verwachtingen werden waargemaakt met een veilingtopper van 50.000 euro en een gemiddelde van ruim 10.000 euro. 

De veiling werd geopend met een bronzen beeld van de hand van Jacqueline van der Veer, ter behoeve van Stichting Huifbedrijden Barneveld. Dit leverde een prachtig bedrag van 2.000 euro op. De avond kende vervolgens een goed begin met 24.000 euro voor het eerste dressuurveulen Mark (v.Glock's Toto Jr). Deze goed bewegende Mark werd reservekampioen van de veulenkeuring in Terschuur en is zeer goed gefokt. Dat was de welbekende Blue Hors uit Denemarken ook opgevallen en zij bleken de langste adem te hebben. Voor hetzelfde bedrag verhuist ook Midnight Dream (v.Electron), die duidelijk veel fans in het publiek had zitten. Er werd ook telefonisch geboden vanuit onder andere Amerika en Oostenrijk, maar uiteindelijk zal zij naar de stallen vertrekken van de internationale Grand Prix amazone Laura Reija uit Spanje. Laatstgenoemde wist nog een dressuurveulen aan haar collectie toe te voegen: de apart gefokte en met veel kracht marcherende Mirenda (v.Glock's Flavio). Dit merrieveulen stelde voor haar fokker een prachtig bedrag van 21.000 euro veilig. Laura Reija was razend enthousiast: "Ik ben helemaal in de wolken! We mogen mijn twee favoriete veulens van de veiling mee naar huis nemen en ik kijk dan ook uit naar een fantastische toekomst met hen!" Maestro CC (v.Habanna) vertrekt eveneens over de grens, hij komt in handen van een dressuuramazone uit Koeweit. Zij reageerde op social media: "Ik ben zeer blij, ik had nooit kunnen dromen het geluk te hebben om dit veulen in handen te krijgen!"

vdlinde-redKlapper voor Texel veulen
De 'wildcard' Manhattan werd op de afstammelingenkeuring verkozen tot beste nakomeling van de jonge hengst Indian Rock. 
Het publiek liet duidelijk merken eveneens gecharmeerd te zijn van dit veulen en de veilinghamer klonk pas na 39.000 euro.  Mambo No 5 VDP (v.Revolution) uit de interessante merrie Gucci VDP bracht 22.000 euro in het laatje. Zijn moeder liet tussen de bedrijven door nog even zien waarom dit veulen via Embryotransplantatie werd gefokt; zij staat als zesjarige in het Z1 nog maar aan het begin van haar sportcarrière. De absolute klapper werd echter gemaakt door Mister Red Texel, deze buitenaards goed bewegende zoon van Daily Diamond demonstreerde even even hoe betoverend een dressuurveulen kan zijn. Dit werd gewaardeerd met 50.000 euro, een zeer waardige veilingtopper! 

Maserati F topper van springveulens
De topper bij het springen werd Maserati F. Dit Comme Il Faut veulen uit de moeder van de KWPN-goedgekeurde hengst Carrera was duidelijk in trek, het eindbedrag was 19.000 euro. Mister Cornet (v.Cornet Obolensky) mocht voor 12.000 euro van eigenaar wisselen. De bijzonder gefokte Mr Bean, een nakomeling van Mr Blue, verhuist voor 10.500 euro naar een nieuw stal. De veulenkeuringkampioenen Marcella (v.Chapeau TN) en Magnifico Eickenrode (v.Harley VDL) mocht ook op veel biedingen rekenen, uiteindelijk liet de veilingmeester bij 9.000 euro zijn hamer op het hout vallen. Dit bedrag werd ook betaald voor Coblenco Z (v.Cornet Obolensky) en Miraculeus-Larus (v.Heart Touch). Deze veulens blijven op Nederlandse bodem in tegenstelling tot Madge AL (v.Casago) uit een 1.40m merrie van Darco, hierbij trokken de Duitse bieders op de VIP aan het langste eind: "Wat een mooie veiling vanavond, we hebben genoten en zijn heel blij met dit mooie merrieveulen!"

Omer 493 levert Friese topper
Er was ook veulenaanbod vanuit Duitsland, Francis vom Friesenhof Altmark was een van de topverkopers bij de Friezen en liet de teller stoppen bij 18.000 euro. Zij moest echter haar meerdere erkennen in Drys ut de Westereen, de Omer 493-zoon die voor 19.000 euro werd verkocht. 

Daily Diamond x Jazz bMister Red Texel (v.Daily Diamond)


Lees meer... →
06 Sep 2017

Follow us on the LIVESTREAM

Livestream-website


engFollow the auction live through our DAI System, that allows to watch the auction live, see the bids coming in and read info about the foal at the same time! Would you like to bid by phone? Please contact us through This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Please do so prior to the auction or before the foal of your choice enters the arena. 

nlVolg de veiling via ons DAI systeem waarbij u live kan meekijken met de veiling, de biedstrijd kunt volgen en tegelijkertijd de informatie over de veulens kunt lezen! 

Wilt u telefonisch meebieden? Neem dan contact op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Graag voorafgaand de veiling en voorafgaand dat het veulen van uw keuze de ring betreedt. 

Lees meer... →
06 Sep 2017

Catalogus 2017

Hebt u de catalogus van 2017 al bekeken? U kunt hem online alvast doorbladeren en op de veiling het tastbare exemplaar verkrijgen. De catalogus volgorde is tevens de volgorde van de presentatie en de veiling. Klik op onderstaande afbeelding en bekijk de catalogus! 

eng

Have you read the catalogue of 2017 already? You can browse it online and get the hard copy at the auction. The catalogue order is also the order-of-go in the presentation and auction. Click on the image below and check out the catalogue! 
VV2017-CatalogusDigitaal2017

Lees meer... →
27 Aug 2017

Wildcard voor Manhattan

Het beste Indian Rock-veulen van de afstammelingenkeuring heeft van de selectiecommissie een wildcard ontvangen voor de veiling. Dit hengstveulen imponeerde met zijn opvallende bewegingen en komt uit een elite IBOP merrie van Fürst Heinrich. Lees hier meer over Manhattan.

Grijp uw kans en koop deze topper van de toekomst 6 September! 

eng

The best Indian Rock-foal at the offspring inspection received a wildcard from the selection committee. This colt impressed the audience and judges with his striking movements and comes out of an elite IBOP mare by Fürst Heinrich. Read more about Manhattan.

Seize your chance and buy this talent for the future September 6th!

Indian Rock x Furst Heinrich b
Foto (C) Jacky van Tartwijk

Lees meer... →
21 Aug 2017

Nationale Veulenkeuring

Vrijdag 18 augustus werd de Nationale veulenkeuring te Ermelo gehouden. De kwaliteit bij zowel de spring als dressuur veulens was van een zeer hoge kwaliteit. Vier geselecteerde veulens verschenen in de baan.

De Harley VDL-zoon Magnifico Eickenrode van de familie van der Waaij te Kootwijkerbroek stond in een zeer kwaliteitsvolle rubriek. Hij werd omgeschreven als charmant, veel bloed vertonend met een zeer goede galop met veel techniek in de benen. De moeder is een elite, sport merrie van Indorado en dan het bloed van Indoctro.

Het merrie veulen Marcella, vader Chapeau TN x een prok merrie van Verdi, liet zich zeer goed zien, Fraai van type, hoogbenig met een galop met veel balans. Het fokproduct van J.Saaltink te Laren werd uitgenodigd voor de kampioenskeuring en behaalde daar een eervolle tiende plaats.

Maestro CC de Habanna zoon wist wederom te imponeren met zijn stoere model en zijn krachtige beweging in zowel draf als galop. Het fokproduct van C.A.J. van Diemen te Heerhugowaard is gefokt uit een elite, preferente IBOP merrie van Prestige VDL en daarachter het bloed van Krack C.

De Apache zoon Mon Apache Is hoogbenig vertoond veel ras en beweegt zeer tactmatig met veel voorbeen en zeer goed gebruik van het achterbeen. Mon Apache is gefokt door T.B.Hassink te Zeewolde. De moeder is de best fokkende Undigo dochter Aisha. Van hem stond een volle zuster van Mon Apache in de kopgroep bij de driejarigen

Lees meer... →
19 Aug 2017

4 veulens uit collectie kopplaatsing op afstammelingenkeuring

Gisteren werd op de KWPN Kampioenschappen de afstammelingenkeuring gehouden. 34 hengsten toonden minimaal zes en maximaal tien veulens, per hengst werd de beste nakomeling gehuldigd. Een totaal van acht veulens uit de 2017 collectie van Veulenveiling Midden-Nederland mocht zijn opwachting maken en het was duidelijk dat zij de toets der kritiek zeer goed konden doorstaan.

Van de Etoulon-zoon Insider VDL werd het hengstveulen Monte Verdi getoond, die werd gefokt door B.A.M. Booijnk te Luttenberg. Monte Verdi komt uit Evita elite IBOP-spr sport-spr PROK (v.Numero Uno) een IBOP- topscoorder en 1.35m springpaard. Grootmoeder elite pref prest sport-spr prok acteerde ook op dit niveau en ook de verdere moederlijn is doordrenkt van predicaten toegekend op eigen prestaties en de sportprestaties van nakomelingen uit deze lijn. Dat Monte Verdi niet alleen genetisch interessant is, maar ook zelf talent toont, werd in Ermelo nogmaals duidelijk: goed ontwikkeld, fraai van type en zeer goed bewegen in zowel draf als galop met veel souplesse. Hij werd dan ook verkozen tot kampioen van de Insider VDL-veulens. 

Van Malibu TN verschenen twee geselecteerde veulens in de baan. De kop plaats was voor het merrieveulen Morsina van fokker M. van Heel te Wijchen. Fraai gemodelleerd, zeer veel uitstraling en in beweging zeer veel balans, was het commentaar. Morsina is gefokt uit Corsin 2 ster IBOP-spr prok v.Corrado I, de volle zus van de Zangersheide gekeurde hengst Con Corrado. Malou Warina F was de tweede Malibu TN-nazaat welke werd getoond. Dit merrieveulen van fokker Florijn Paarden te Geesteren werd sterk bespierd en zeer correct bevonden en toonde een zeer goede galop met veel balans. Dit merrieveulen komt uit Warina (v.Indoctro) die met 85 voor reflexen ster werd gemaakt, al een 1.40m paard bracht en de halfzus is van de internationale sport- en fokhengst Larina. Als we even verder kijken wordt het al snel duidelijk dat we hier te maken hebben met een bijzonder prestatiefamilie. 

Marcella, de kampioene van Gelderland, liet zich wederom zeer goed zien, fraai van type, lang gelijnd zeer goede draf en galop. Het fokproduct van J.Saaltink te Laren is een nakomeling van Chapeau TN en komt uit een Verdi-dochter die halfzus is van meerdere Grand Prix springpaarden. Van de hengst Heart Touch werd Maximum Quality het fokproduct van J.Wilmink te Oud Gastel gepresenteerd. Zij is ook goed door ontwikkeld, zeer goed van type en in draf en galop ruim voldoende ruimte en een goed achterbeen gebruik. Maximum Quality komt uit Equality elite IBOP-spr sport-spr prok (v.Cardento). 

Mastermind JB behaalde de kop plaats bij de nakomelingen van Hernandez TN. Als fokker staat J.M.Breukink te Brummen te boek. Een zeer opvallend hengstveulen, fraai type, hoogbenig en zeer goed bewegen. Aan moederszijde vinden we het bloed van Silvio I. Ook Mr.Matcho kon de toets der kritiek goed doorstaan. De combinatie Hernandez TN x Tangelo van de Zuuthoeve is goed ontwikkeld, zeer goed van type en beweegt met een goede balans. De fokkers zijn J.J.Ilbrink & J.h.Ilbrink-Lueks te Barchem en fokte dit hengstveulen uit reservekampioen op het NK vrijspringen Valleiroos elite prok v.Tangelo van de Zuuthoeve. 

In de dressuur richting verscheen de reserve-kampioen van Noord-Holland in de baan. Maestro CC is een imponerende verschijning, veel hengsten uitdrukking, fraaie voorhand en zeer sterk draven en galopperen. Hij werd dan ook tot de beste nakomeling van Habanna aangewezen. Maestro CC is gefokt door C.A.J. van Diemen te Heerhugowaard uit Affidavit elite pref IBOP-dr PROK (v.Prestige VDL). 

Aanstaande vrijdag vindt de Nationale Veulenkeuring plaats, daar zullen enkele bovengenoemde veulens opnieuw hun opwachting maken, alsmede Mon Apache (v.Apache), Mark (v.Glock’s Toto Jr) en Magnifico Eickenrode (v.Harley VDL)

Hernandez x Silvio I b
Foto: Mastermind JB (v.Hernandez)

Lees meer... →
16 Aug 2017

Grenadier Volo Brits kampioen

Grenadier Volo has done it again!

Op de Britse Nationale Kampioenschappen wisten Chloe Reynolds en haar Numero Uno-nakomeling Grenadier Volo wederom indruk te maken. De winst betekent een hattrick voor de bruine ruin, hij werd eerder al nationaal kampioen als vier- en vijfjarige. Bij de zesjarigen heeft dit prestigieuze kampioenschap de naam 'Big Star Championships' gekregen. Dit is vernoemd naar voormalig winnaar van deze rubriek Big Star onder Nick Skelton en daarmee verkeert Grenadier in goed gezelschap. Dit jaar werd de titel dus wederom op naam geschreven van een Nederlands gefokt paard, als fokker staat J. Lutke Willink uit Geesteren te boek, die hem de stamboek naam Grenadier v/d Vrendt meegaf. In 2011 geboren en datzelfde jaar geveild op Veulenveiling Midden-Nederland.

Chloe Reynolds was blij met het kampioenslint: "Voor mijn gevoel was het een behoorlijk parcours vandaag en hij sprong zo goed. Toen ik de barrage in kwam, zag ik wel dat het een parcours was die met respect diende te worden behandeld omdat er een paar lastige draaien in zaten. Grenadier is zo'n goed paard met het hart van een leeuw, iedere keer dat hij de ring in gaat, doet hij zijn uiterste best. Ik ben super blij met het resultaat vandaag!"

Ook op zoek naar een toekomstige topper? Mis het niet, 6 september is uw kans!

eng
At the British National Championships Chloe Reynolds and her Numero Uno-offspring Grenadier Volo made a big impression once again. Their win means a hat trick for the bay gelding, as he became national champion as a four-year-old and five-year-old as well. The 6-year-old class got renamed to the Big Star Championships, named after previous winner Big Star and Nick Skelton. This year another Dutch bred horse obtained the title, bred by J. Lutke Willink in Geesteren, his studbook name is Grenadier v/d Vrendt. Born in 2011, he was sold in the same year at the Dutch Top Foals auction in Lunteren.

Chloe commented: “I felt it was a decent course today and he jumped it so well. Coming into the jump off I felt the course needed to be treated with respect as there were a few tight turns. He’s such a good horse with the heart of a lion, he tries his best every time he goes into the ring. I am so pleased with our result today.”

Also looking for your talent for the future? September 6th is your chance!
 

GrenadierVolo-2017bigstarchampion
Foto (C) British Showjumping  

Lees meer... →
14 Aug 2017

Bestel uw VIP-tickets nu!

Veulenveiling Midden-Nederland viert haar 15e editie aanstaande 6 september 2017 op de prachtige locatie van de Nieuwe Heuvel te Lunteren. Al jaren bekend als sfeervolle veiling met de toppers van de toekomst, daar moet u bij zijn! Dit jubileum belooft extra feestelijk te worden. Wilt u de beste plaatsen het beste uitzicht op onze collectie, een goed verzorgde avond en misschien ook nog een optimale presentatie van uw bedrijf naar alle toeschouwers? Maak dan uw keus uit één van onze aantrekkelijke Sponsor- of VIP-Pakketten

En doet u ook mee met onze Facebook-actie? Klik op onderstaande afbeelding en maak kans op 2 VIP tickets! 

eng

The Dutch Top Foals auction celebrates her 15th edition coming 6th of September 2017. Reknown for her atmosphere and sales of talents for the future , an event you do not want to miss! This edition promises to be even more festive. Do you wish to have the best view over our auction foals at Veulenveiling Midden Nederland on Wednesday September 6th , a pleasant night where you are well taken care of and perhaps an optimal introduction of your business to the audience? Then do not hesitate and choose one of our attractive Sponsoring or VIP Packages. 

Will you enter our Facebook win? Click on the image below and have a chance to win 2 VIP tickets! 

Facebook-VIP-VVMN2017-klein

Lees meer... →
12 Aug 2017

Farzana behaalt finale 7-jarigen op WK Jonge Dressuurpaarden

De zevenjarige Ampère-dochter Farzana heeft op haar jonge leeftijd al vele hoogtepunten mogen beleven. Ze werd gefokt door M.G.M. Gerner in Marienheem uit de merrie Ashanti G v.Florencio. Toen al een opvallend veulen in de ogen van de selectiecommissie van Veulenveiling Midden-Nederland en ze werd dus toegevoegd aan de collectie van 2010. Vervolgens heeft de merrie onder andere de finale van de Nationale Merriekeuring weten te behalen, slaagde ze met hoge punten voor de IBOP en verdiende daarmee het elite predikaat. Vervolgens won de opvallende merrie ieder jaar minstens één jonge paarden competitie en werd in 2016 gekroond tot Nederlands Kampioen Z2. Eerder dit jaar wist ze beslag te leggen op de ZZ-licht titel op de KNHS indoor kampioenschappen 2017. Mara de Vries stelde de merrie dit jaar ook voor in de voorselecties voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Een prestigieus evenement waarbij deelnemers vanuit alle windstreken afreizen naar Ermelo om zich met elkaar te meten. De zevenjarigen moeten toch al een behoorlijke proef laten zien, maar Farzana bevestigde nog maar eens over veel talent te beschikken. In de eerste kwalificatieronde op donderdag miste het duo op een haar na een directe doorverwijzing naar de finale, op vrijdag werd er sportief revanche genomen met een knappe 3e plaats in de kleine finale en hiermee werd tevens een startbewijs voor de finale veilig gesteld. In de finale werd zij twaalfe van de wereld! De jury omschreef haar als (bron:KWPN): Een heerlijk, elegant paard met een actieve manier van bewegen en daarin veel balans.  Draven deed ze op een mooie, gebalanceerde en vloeiende manier. Haar galop was heel gecontroleerd met mooie pirouettes. Een gehoorzaam paard, dat heel ijverig doet wat van haar wordt gevraagd, hiervoor kreeg ze van ons een 8.7."

FarzanaWK2017

Lees meer... →
04 Aug 2017
Page 1 of 8