Veulenveiling Midden-Nederland Bekijk hier de Aftermovie 2018
Veulenveiling Midden-Nederland
Dutch Top Foals Sales See you next year on September 4th, 2019!
Dutch Top Foals Sales
NVK Kampioen 2018: Nina Ricci Franklin x Uphill
NVK Kampioen 2018: Nina Ricci
Chaplin (v.Verdi TN) Grand Prix showjumper under Martin Fuchs
Chaplin (v.Verdi TN)
Asgard's Ibiza (v.Desperado) Approved at Oldenburg & Hannover
Asgard's Ibiza (v.Desperado)
Entertainer (v.Warrant) KWPN Approved + 7th WK Lanaken
Entertainer (v.Warrant)
High Shutterfly (v.Sir Shutterfly) KWPN approved + Vicechampion KWPN Stallion Show 2015
High Shutterfly (v.Sir Shutterfly)
Farzana Twofold Dutch champion - finalist 7yo World Breeding Championships
Farzana
 
 

Dutch Top Foals Sales

Buy your talent for the future here!
See you next year on September 4th 2019
AFTERMOVIE

News

 • 06Mar
 • Toto Jr-zoon Ticino naar Sönke Rothenberger

  Enkele dagen voor de verwoestende brand op Gestüt Erlenhof van familie Rothenberger kocht Sönke de driejarige hengst Ticino (Toto Jr. x Jazz) aan. De KWPN-gefokte donkere vos is goedgekeurd voor Oldenburg en Westfalen en is de eerste in Duitsland gestationeerde zoon van Toto Jr. In 1939 werd de invloedrijke volbloedhengst Ticino (Athanasius x Aditi) geboren op Gestüt Erlenhof, dus de naam voorspelt veel goeds.

   

  “Misschien is hij het licht aan het einde van de tunnel. Ik kocht deze hengst enkele dagen voor de brand. Godzijdank hebben we hem bij Beatrice Buchwald op Hengststation Hofrogge gestationeerd en hoefde hij niet te ervaren wat wij wel hebben meegemaakt”, schrijft Rothenberger op Instagram.

  Lucardo D'N Hop

  Ticino werd door Jan Hoppenbrouwers uit Waalwijk gefokt uit de Jazz-dochter Penelope en kreeg daar de naam Lucardo D'N Hop mee. Uit de moederlijn komen meerdere nationale spring- en dressuurpaarden, waaronder internationaal Lichte Tour-paard Dutch Discovery. Een zoon van Tuschinski die werd gefokt uit de volle zus van Penelope. 

  Gummy

  Fokker Jan Hoppenbrouwers: "Eigenlijk ben ik meer een springpaardenfokker, maar ik rijd zelf dressuur. Van Penelope heb ik al eerder een fijn veulen in Lunteren geveild en ze heeft al meerdere nakomelingen gegeven die succesvol zijn in de sport. Het is een echte Jazz-merrie met veel uitstraling. Ticino was als veulen ook al opvallend. Hij liep altijd met kwaliteit. Dat zweefmoment en veel gummy vind ik belangrijk in een paard. Je ziet dat de ruiter nu ook niks hoeft te doen, hij loopt van nature al op een fijne manier." De selectiecommissie van Veulenveiling Midden-Nederland zag dat ook direct en was erg blij om het veulen in 2016 toe te voegen aan de collectie. "Het is natuurlijk super om te zien dat deze hengst op een goede plek terecht komt, waar hij alle kansen krijgt. Dat is voor het paard, voor de merrielijn en voor mij als fokker ontzettend waardevol," besluit Jan Hoppenbrouwers. 

  Ticino laat op onderstaand filmpje zien alles in zich te hebben om een toekomstige topper te worden:

  video-iconVIDEO Tincino

  eng Click here to read this article in English

  ticino trab 370x370-370x370

 • 03Mar
 • Brons voor Farzana op KNHS Indoorkampioenschappen

  De zestienjarige Shanna Baars wist dit weekend hoge ogen te gooien in de Junioren klasse op de KNHS Indoorkampioenschappen. De getalenteerde amazone maakt bij de pony's deel uit van het A-kader en heeft sinds vorig jaar een troef voor de toekomst in handen: de Ampère-dochter Farzana G. Dat de toekomst er rooskleurig uitziet voor deze combinatie, bleek wel uit de sterke, harmonieuze proef die ze neerzette. Het resultaat loog er ook niet om: brons bij de Junioren!

  Farzana G werd gefokt door M.G.M. Gerner uit Marienheem en als veulentje geveild in Lunteren. Ze liet al op jonge leeftijd van zich spreken en behaalde top resultaten op de keuring en in de dressuurring, met een finaleplaats op het WK Jonge Dressuurpaarden als één van de hoogtepunten.