Veulenveiling Midden-Nederland Koop uw topper van de toekomst op 5 september 2018!
Veulenveiling Midden-Nederland
Dutch Top Foals Sales Buy your future top horse September 5th 2018!
Dutch Top Foals Sales
Mister Red Texel Daily Diamond x Jazz - Top seller 2017
Mister Red Texel
Chaplin (v.Verdi TN) Grand Prix showjumper under Martin Fuchs
Chaplin (v.Verdi TN)
Asgard's Ibiza (v.Desperado) Approved at Oldenburg & Hannover
Asgard's Ibiza (v.Desperado)
Entertainer (v.Warrant) KWPN Approved + 7th WK Lanaken
Entertainer (v.Warrant)
High Shutterfly (v.Sir Shutterfly) KWPN approved + Vicechampion KWPN Stallion Show 2015
High Shutterfly (v.Sir Shutterfly)
Farzana Twofold Dutch champion - finalist 7yo World Breeding Championships
Farzana
 
 

Dutch Top Foals Sales

Buy your top talent for the future here!
See you on Wednesday September 5th, 2018

News

 • 18Jun
 • Gespot: Ferdinand (v.Apache) debuteert in 1.50m

  Ferdinand, gefokt door H.C. Vonk uit Lienden, stond in 2010 in de catalogus als dressuurveulen. Niet verwonderlijk, gezien zijn fijne manier van bewegen en zijn afstamming met Apache als vader en Bottie H (v.San Remo) als moeder. Bij zijn nieuwe eigenaar Sanne Nilsson in Zweden, die met haar team jonge paarden opleidt tot het hoogste niveau in dressuur, springen en eventing, kwam echter zijn aanleg als springpaard aan het licht. De bruine ruin bleek over dusdanig veel talent te beschikken, dat er werd besloten de focus daarop te leggen. In 2018 maakte Ferdinand, die in de stal ook wel Freddy wordt genoemd, succesvol zijn debuut op nationaal 1.50m niveau met de amazone Cornelia Rylen. Bijzonder, zo vindt ook zijn amazone: "Freddy is een speciaal en sensitief paard. Hij is gek op springen en we waren allemaal zeer onder de indruk van zijn debuut in het 1.50m. Het einde lijkt nog zeker niet in zicht!" 

  eng Ferdinand makes debut in 1.50m

  In 2010 Ferdinand was listed in the catalogue as a dressage foal. Unsurprisingly, given his lovely movements and pedigree with Apache as his sire and Bottie H (s.San Remo) as his dam. At his new owner Sanne Nilsson in Sweden, whose team produces young horses to the highes levels in dressage, jumping and eventing, his natural ability for showjumping came to light. The bay gelding appeared to posess so much talent that it was decided to shift the focus on this sport. In 2019 Ferdinand, also known as Freddy, made his succesful debut at national 1.50m level with Cornelia Rylen. Quite remarkable, agrees his rider: "Freddy is a special and sensitive horse. He loves to jump and we were all very impressed by his debut in the 1.50m. I think there is a bright future ahead of him!"

  video-iconVideo

  Ferdinand-Apache-2018CorneliaRylenFoto Ferdinand & Cornelia Rylen (C) Cornelia Rylen

 • 06Jun
 • Selectiecommissie heeft eerste toppers al geselecteerd!

  logoDe selectiecommissie heeft de eerste toppers al vastgelegd voor de editie dit jaar. Dirk Reijne verklapt namens de selectiecommissie: "We zijn voortvarend van start gegaan en zijn zeer content met de kwaliteitsvolle veulens die we nu al hebben geselecteerd. We leggen de lat dit jaar weer een stukje hoger, maar hebben al enkele beste veulens vast kunnen leggen die ruimschoots aan die kwaliteitseisen voldoen. Een goede voorbode van dit seizoen!"

  "In de springrichting zijn er veulens geselecteerd van Maestro van de Bisschop, Harley VDL en Cornet Obolensky, waarbij de laatste afskomstig is uit de lijn van Kannan. In de dressuurrichting vielen enkele veulens op in hun uitstraling en beweging, waaronder nazaten van For Romance I, Glock's Toto Jr en Daily Diamond."

  Aankomende week gaan de reguliere selectiedagen van start. Maandag 11 juni staat de regio Zuid op het programma, donderdag 14 juni reist de commissie af naar het noorden. Klik hier voor de route inclusief tijden en addressen! Hebt u één of meerdere veulens die niet zouden misstaan in de collectie van toekomstige toppers? Meld dan nu uw veulen(s) online aan! 

  Nieuwejasjes20189